Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

2. etapa: Tour pokračuje a Alaphilippe je nenasytný. Čeká jej Bretaňská zeď

Francouzi se na úvod své Grand Tour dočkali domácího vítěze, ale touží rovnou po dalším. A vůbec není nemožné, že by Julian Alaphilippe vyhrál i nedělní etapu. Závěrečný profil s opakovaným přejezdem Mur de Bretagne mu totiž navýsost sedí. To samé si však myslí i Mathieu Van der Poel, který chystá odvetu. Přímý přenos 2. etapy sledujte od 13:50 na ČT sport a webu ctsport.cz, spolu s Tomášem Jílkem komentují Roman Kreuziger a Ján Svorada.

Profil 2. etapy Tour de France 2021
zdroj: letour.fr

Za poslední dekádu na "Bretaňské zdi" cyklisté v rámci "Staré dámy" finišují už počtvrté. Minulými vítězi jsou Cadel Evans v roce 2011, kdy celou Tour de France vyhrál, a Alexis Vuillermoz s Danem Martinem, jemuž patřila poslední návštěva před třemi lety.

V loňském roce sem také zavítala bretaňská klasika Plouay, kterou ve sprintu vyhrál Michael Matthews. Mimochodem, právě Matthews byl prvním z pronásledovatelů Juliana Alaphilippa v cíli prvního dne. Bretaňskou zeď ale jezdci překonali při jeho loňském triumfu v Plouay už v úvodu dne.

Dva kilometry dlouhý a sedmi procenty stoupající kopec sedí Alaphilippovým parametrům, i když čerstvě devětadvacetiletý mistr světa by si možná přál ještě nějaká ta procenta navíc. Navíc peloton stoupání v závěru pokoří ne jednou, ale rovnou dvakrát. Pokud se pojede zostra, mohlo by se startovní pole povážlivě potrhat.

Útočit zde ale klidně může třeba také Primož Roglič, další šanci cítí i Mathieu Van der Poel, jemuž úvodní etapa na Tour v kariéře nevyšla podle představ. Nizozemec sice už nepoveze onen speciální žluto-fialový dres, o motivaci má však tak jako tak postaráno.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články