Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Noste roušky, prosí fanoušky před Tour Dumoulin. Na Dauphiné měl nemilou zkušenost

Pravidla pro případnou nákazu koronavirem jsou na Tour de France dost striktní a někteří jezdci mají obavy, že by nemoc mohli cyklisté chytit od fanoušků. Jedním z takových je Tom Dumoulin, podle něhož by příznivci kolem trati měli mít povinnost během závodu, který odstartuje v sobotu, nosit roušku.

Tom Dumoulin
zdroj: Twitter.com/teamsunweb

Dumoulina k prohlášení vedla nepříjemná zkušenost z nedávného Critéria du Dauphiné, které je tradiční generálkou na Tour. "Při horských etapách jsem viděl hodně fanoušků bez roušek. Když jedeme kolem, tak pochopitelně nadšeně fandí, ale přesně takhle by se mohl virus dostat do pelotonu," řekl.

"Zpráva pro fanoušky by proto měla být naprosto jasná: 'Noste roušky'. Mělo by to být povinné," přidal Dumoulin. Naopak opatření proti šíření koronaviru zavedená organizátory Critéria du Dauphiné na hotelech, na startu i v cíli jednotlivých etap označil člen stáje Jumbo-Visma jako ideální.

Tour de France odstartuje v sobotu v Nice a kvůli nákaze covid-19 budou jezdci i realizační týmy v jejím průběhu uzavřeni do bubliny a po dvou testech před začátkem závodu budou kontrolováni i během něj. Dva pozitivní testy na koronavirus u závodníků nebo jiných členů týmu během jednoho týdne budou znamenat vyloučení dotčené stáje z Tour.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články