Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

2. etapa: V Bretani jízdní kola milují. Peloton to pocítí

Rovinaté etapy v sobě často mají schovaný háček – zvlášť pokud je peloton nervózní a v sázce je mnohé. Druhá etapa letošního ročníku je lákavá pro sprintery i zdatné oportunisty, kteří jsou schopni vykouzlit z mála mnohé. Peloton se vydá z Mouilleron-Saint-Germain do La Roche-sur-Yon. Přímý přenos 2. etapy sledujte od 14:05 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují René Andrle a Petr Benčík.

Profil 2. etapy Tour de France 2018
zdroj: ProCyclingStats.com

Vyhrát tu Tour de France nejde, ale zcela jistě ji tu lze ztratit – staré závodnické klišé, které se na Tour objevuje každým rokem, tu může platit. Stačí trocha zaváhání, třeba i na pohled nevinný pád, a měsíce přípravy vyletí během několika vteřin oknem.

Peloton se stále pohybuje v Bretani, která nyní platí za cyklistický kraj – vždť odtud pocházel Bernard Hinault i jeden z předních zástupců současné francouzské generace Warren Barguil. Najít by se dali i další slavní rodáci.

Přitom vztah k cyklistice v Bretani dlouho tak idylický nebyl. Silně katolická část Francie se jízdnímu kolu dlouho bránila a málokdo by si asi na počátku 20. století vsadil, že k němu místní obyvatelé tolik přilnou. Přesto právě to se stalo.

Tour de France - výsledky 1. etapy (Noirmoutier-en-l'Ile - Fontenay-le-Comte, 201 km):

1. Gaviria (Kol./Quick-Step Floors) 4:23:32, 2. Sagan (SR/Bora-hansgrohe), 3. Kittel (Něm./Kaťuša), 4. Kristoff (Nor./SAE-Team Emirates), 5. Laporte (Fr./Cofidis), 6. Groenewegen (Niz./LottoNL-Jumbo), 7. Matthews (Austr./Sunweb), 8. Degenkolb (Něm./Trek-Segafredo), 9. Fuglsang (Dán./Astana), 10. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) všichni stejný čas.

Začtěte se do průvodce Tour de France:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články