Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

1. etapa: Poklidný start v Noirmoutier může rozmetat vítr

Tour startuje na pobřeží, a to znamená hlavně jednu věc – těžké povětrnostní podmínky a spoustu stresu. První týden závodu je vždy naplněný množstvím nervózních momentů, k nimž dochází i přes veškerou opatrnost cyklistů. Přímý přenos 1. etapy Tour sledujte od 10:50 na ČT sport a webu ctsport.cz. Spolu s Tomášem Jílkem komentují René Andrle a Lubor Tesař.

Profil 1. etapy Tour de France 2018
zdroj: ProCyclingStats.com

Jestliže na papíře vypadá první etapa jako poměrně přímočarý sprinterský den, lze si vsadit na to, že o nic takového nepůjde. Pokud některý z týmů ucítí příležitost, můžeme se dočkat rozdělení pelotonu a velkých ztrát pro ty, kdo útok nezachytí.

V opak budou jistojistě doufat všichni favorité. Na startu Tour se jich sešlo mnoho: Chris Froome usiluje o pátý triumf a úspěšný double Giro-Tour. Jeho soupeř Nairo Quintana chce být prvním kolumbijským vítězem závodu a letos k tomu má extrémně silnou podporu týmu.

Do hry zasáhne také překvapivý vítěz letošního Monumentu Milán-Sanremo Vincenzo Nibali, jemuž bude maximálně sedět náročný třetí týden Tour. Zapomenout se nedá ani na domácí naději Romaina Bardeta nebo nenápadného Brita Adama Yatese.

Začtěte se do průvodce Tour de France:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články