Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Vrchařské finále a šplhání na Huezy. Znejistí Quintana Frooma?

Modane (Francie) - Kopec, na kterém etapy Tour de France končí vůbec nejčastěji. Peloton závodu bude v předposlední etapě stoupat na Alp d'Huez už podevětadvacáté a znovu to slibuje výtečnou podívanou. Dvacátá etapa rozhodne vše podstatné v celkové klasifikaci včetně otázky, zda Nairo Quintana dokáže rozviklat dosud pevné vedení Chrise Frooma. Přímý přenos sledujte od 13:05 na ČT sport a na našem webu.

Profil 20. etapy Tour 2015
zdroj: cyclingstage.com

Protože sesuvy půdy znemožnily, aby se jezdci podívali také na ikonický Galibier, zařadili pořadatelé místo toho další průjezd přes Col de la Croix de Fer. V devatenácté etapě zde jako první vystoupal Pierre Rolland, zopakuje znovu svůj úspěch? Dnešní etapa má však při svých pouze 110 kilometrech (ASO v posledních letech sází v závěru Tour na kratší, ale o to intenzivnější trasy) nachystáno ještě jedno stoupání - závěrečné na Alp d'Huez.

Na závodníky zde čeká slavných jednadvacet serpentin nesoucích jména předchozích šampionů. Stoupání měří 13,8 km a průměrně sahají nad osm procent. Nairo Quintana slibuje na rozdíl od předchozí etapy brzký útok, pravdou však je, že profilem mu Huezy svědčí mnohem více než Col de la Croix de Fer. Nechá-li však svůj atak až sem, ony dvě a půl minuty ztráty už na Frooma těžko smaže.

Výčet favoritů je široký, čítá mnoho jmen. V posledních dvou etapách neútočil Rafal Majka, možná právě Alp d'Huez by mohl mít vytipované pro svůj druhý etapový triumf. Záleží však na tom, jestli bude muset pomáhat Albertu Contadorovi. Romain Bardet pojede jistě o další body do vrchařské klasifikace ve snaz pojistit si puntíkatý dres - proti tomu ale bude Joaquím Rodríguez. Dalším tipem může být Thibaut Pinot, kterému dosud etapové vítězství v letošním ročníku uniká. Ovšem, s vědomím síly zmíněných jmen, těžko se zde dívat jinam než na jména dvou hlavních favoritů, Quintany a Frooma, kterým by toto finále Tour mělo patřit.

*** Nairo Quintana, Chris Froome
** Romain Bardet, Rafal Majka, Alberto Contador
* Thibaut Pinot, Joaquím Rodríguez

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 20. etapy Tour de France 2015
Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články