Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sicílie fandí Nibalimu. Čeká na něj sladká odměna

Messina (Sicílie) – O triumfu Vincenza Nibaliho na letošní Tour de France ještě není rozhodnuto, ale jeho rodná Messina stejně jako celá Sicílie si nepřipouští žádnou jinou možnost. Zároveň jeho krajané prozradili jeden z klíčů k úspěchu. Žralok z Messiny je totiž na sladké.

Je nám líto, video expirovalo.
Messina se připravuje na očekávaný Nibaliho triumf na Tour

Nibali odmalička tradiční sicilské arancini zbožňoval, a tak se pekaři v jeho rodném městě rozhodli vyrobit speciální edici k Tour. "Pamatuju si, jak sem jako malý jezdíval na tom svém minikole a chtěl arancini. Vždycky mi říkával: 'Koukej mi jedno dát nebo neodjedu,'" uvedl pekař z Messiny.

V sicilském přístavním městě jsou na svého rodáka pyšní a doufají, že jeho vítězství v Tour teď už nic nepřekazí. Neznají ho jinak než jako vášnivého cyklistu. "Znám ho odmalička. O nedělích vždycky jezdíval se svým otcem na kole," zavzpomínal sicilský taxikář.

"Jednou jsem s ním byl na závodech, kde si ho všiml profesionální trenér. Ptal se: 'Kdo je jeho otec?' Chtěl vědět, co jsem s ním udělal, že jede tak skvěle. Hlavně ve sjezdu. Vypadal, jako by s kolem tvořili jedno tělo," řekl Nibaliho otec.

Nibali má pět etap před koncem Tour zatím čtyřapůlminutový náskok na svého nejbližšího pronásledovatele a velkou šanci Tour vyhrát.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články