Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Champs-Elysées a konec Tour. Kdo si dosprintuje pro prestižní triumf?

Jezdci se přes noc přesunuli blíže k Paříži, kdy vyrazí na 137 km dlouhou závěrečnou etapu letošní Tour. Na cestě překonají poslední zbývající vrchařskou prémii a protočí se v osmi okruzích skrz pařížské centrum. Finále pak bude přirozeně na Champs-Elysées, kde se rozhodne o posledním etapovém vítězi ročníku. Začátek etapy sledujte od 15:10 exkluzivně na webu ČT sport, od 16:30 pak na ČT sport a našem webu.

Profil jednadvacáté etapy Tour de France Évry – Paříž
zdroj: letour.fr

Dnešní etapa bude kratší než bývá obvykle, z Évry to budou jezdci mít jen 137,5 kilometru. Po cestě ještě přijde vůbec poslední kategorizované stoupání letošní Tour, Cote de Briis-sous-Forges (800 m/5,2 %) – jezdci na něj vyjedou po 31 kilometrech. Kromě toho je však profil tradičně rovinatý a jezdci se v poklidu budou blížit metropoli.

Závodníci se do města dostanou po 81 km – čekat je bude osm okruhů po slavné třídě. Samotné Champs-Elysées je pokryté kostkami a lehce se zvedá, v samotné koncovce budou jezdci muset projet dvěma 90stupňovými zatáčkami. Až posledních 400 metrů je přímých a na nich se bude rozhodovat o vítězi prestižnáho sprintu.

Profil finiše jednadvacáté etapy Tour de France Évry – Paříž
zdroj: letour.fr

Minulý rok v Paříži Marcel Kittel přerušil sérii vítězství Marka Cavendishe, která se natáhla dokonce na čtyři ročníky. Avšak německý sprinter v posledních etapách nevypadal jako někdo, kdo je v nejlepší formě, a tak se dá očekávat silná konkurence Alexandera Kristoffa či Petera Sagana. Bez šancí ale nebude ani Matteo Trentin či André Greipel.

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 21. etapy Tour de France


Zdroj
ČT sport, cyclingquotes.com [Cycling Quotes], letour.fr

Hlavní zprávy

Nejčtenější články