Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Sáblíková se po čtyřech letech představí na kole, čeká ji přes sto kilometrů

Po letech opět v sedle. Martina Sáblíková se představí v cyklistickém závodě. Trojnásobná olympijská vítězka nastoupí do sobotního druhého dílu Kola pro život, kterým bude Bikemaraton Drásal. Rychlobruslařská hvězda se přihlásila na trasu A a čeká ji 117 kilometrů.

"Cyklistický závod jsem jela naposledy někdy před olympiádou v Riu," uvedla Sáblíková. Akci s centrem v Holešově na Zlínsku ale nepovažuje za klasický závod. "Chci hlavně dojet. Přeci jen mě čeká převýšení téměř čtyři tisíce metrů. Takovou vzdálenost jsem na biku nikdy nejela. Z Livigna mám nastoupáno 3700 metrů asi pět let zpátky, takže Drásal bude asi docela drsný."

Sáblíková je několikanásobnou českou cyklistickou šampionkou, v seriálu Kolo pro život ještě nikdy nestartovala.  S ohledem na náročný profil závodu předpokládá, že na trati stráví šest až sedm hodin.

"Nesmím to úplně přepálit, bude to úplně něco jiného než jet etapák na silnici, který máte za tři hodiny za sebou. Tam vám stačí dva bidony, gel a tyčinka. Tohle bude o něčem jiném. I proto už jsem se dívala na profil trati, hned po startu je tam docela velký kopec, takže to od začátku bude těžké," uvedla Sáblíková.

V závodě se představí i další rychlobruslaři v čele s Nikolou Zdráhalovou. Zda ale pojedou společně, se ukáže až na trati. Hlavní pro Sáblíkovou bude, aby do cíle dojela s dobrou náladou. "Chci nastavit rozumné tempo, abych věděla, že až přijedu do cíle, tak se budu moct smát. Ne skučet, že mě všechno bolí," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články