Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sáblíková obhájila triumf na L'Etape, mezi muži zvítězil Kollert

Martina Sáblíková obhájila před Nikolou Zdráhalovou prvenství v druhém ročníku cyklistického závodu L'Etape Czech Republic by Tour de France. Mezi muži zvítězil bývalý profesionální cyklista Michal Kollert. Na trati letos nechyběl ani Zdeněk Štybar nebo vítěz Tour de France z roku 2010 Andy Schleck.

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková a Kollert zvítězili v druhém ročníku L'Etape

"Byl to náročný závod. V první třetině se pole hodně trhalo, člověk musel hodně přemýšlet a zvažovat strategii. Krizi jsem prožil v obávaném stoupání na Křivoklát, ale naštěstí nohy jely dobře. Finiš pak byl opravdu těsný, za vítězství jsem neskutečně rád," uvedl Kollert.

Na trasu L'Etape, jehož aktéři si mohli vybrat i kratší, devadesátikilometrovou verzi, se dnes vydalo 2300 účastníků a nechyběli mezi nimi hvězdní cyklisté Ján Svorada, Zdeněk Štybar či lucemburský šampion Tour de France z roku 2010 Andy Schleck, kteří startovali bez ambicí na vítězství.

Sáblíková si stejně jako vloni pochvalovala atmosféru na trati. "Díky nádhernému počasí bylo množství fanoušků ještě výrazně větší. Fandili a dokázali z nás vyždímat maximum. Jejich podporu jsem potřebovala, v závěru jsem jela prakticky 50 kilometrů sama a opravdu jsem si hrábla," řekla trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení.

Projekt závodu, který simuluje podmínky nejslavnějšího cyklistického závodu, existuje již mnoho let. Pod dohledem francouzských pořadatelů se závod a jeho atmosféra přenáší do různých států v Evropě; do Česka se letos vrátil po loňské premiéře, kdy se jelo v srpnu. Ve Francii se v červenci pojede již 30. ročník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články