Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Po lyžařích vyšetřují rakouské úřady kvůli dopingu i vítěze etapy na Vueltě Denifla

Vyšetřování rakouských úřadů kvůli dopingu se netýká jen pěti lyžařů z mistrovství světa v Seefeldu, podezření podle všeho padlo i na jednoho rakouského cyklistu. Podle listu Kronen Zeitung jde o Stefana Denifla, který se prý přiznal k užívání krevního dopingu.

Stefan Denifl
zdroj: imago sportfotodienst autor: Eibner-Pressefoto

Jednatřicetiletý vítěz jedné etapy na předloňské Vueltě se podrobil výslechu a poté byl propuštěn na svobodu. Policisté si pro Denifla došli po raziích v Seefeldu a německém Erfurtu, kde podle vyšetřovatelů měla sídlo skupina pomáhající sportovcům za peníze s dopingem vedená lékařem Markem Schmidtem.

Denifl patří k nejúspěšnějším rakouským cyklistům posledních let. Závodil za elitní týmy Leopard Trek, Vacansoleil-DCM a IAM Cycling. Od roku 2017 je členem kontinentální stáje Aqua Blue Sport. V jejích barvách předloni ovládl závod Kolem Rakouska a také horskou etapu na Vueltě.

Deniflovi hrozí obvinění ze sportovního podvodu stejně jako pětici lyžařů, Rakušanům Maxi Haukemu s Dominikem Baldaufem, Estoncům Karlu Tammjärvovi a Andreasi Veerpaluovi a Kazachovi Alexeji Poltoraninovi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články