Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Cink se kvůli nemoci nezúčastní víkendového SP v Lenzerheide

Nejlepší český biker Ondřej Cink se nezúčastní závodů ve švýcarském Lenzerheide. Dvanáctého muže celkového pořadí Světového poháru skolila viróza. Závody odstartují short trackem, cross country čeká na cyklisty v neděli.

"Doufám, že je to krátkodobá záležitost a že na Andorru už mě nic nezastaví," přál si Cink na Facebooku. Start ve Švýcarsku oželel s těžkým srdcem. Chystal se na něj po kvalitním soustředění v Livignu.

"Tolik jsem se těšil, až po tom trápení s alergií zúročím na závodech najeté výškové kilometry z Livigna, kde už jsem se cítil skvěle. Ale ten nahoře si řekl, že prostě ne. Sejmula mě nějaká viróza, takže se z Lenzerheide vracím to vyležet zpět domů, abych nenakazil zbytek týmu," litoval Cink.

V tomto ročníku je maximem obhájce třetího místa v konečném hodnocení SP v olympijské cross country 10. příčka z úvodního závodu v Petropolisu v Brazílii. Na nepovedené první polovině sezony se podepsaly potíže s alergií a smůla se zdravotními problémy jej provází dál.

"Vypadá to, že tenhle rok není můj," řekl jednatřicetiletý biker a trojnásobný medailista z loňského pohárového seriálu serveru mtbs.cz. Po čtyřech dílech SP mu patří dvanácté místo celkové klasifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články