Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mistrem světa je Hatherly, favorité propadli. Českým bikerům se nedařilo

Titul mistra světa v kategorii do 23 let ve švýcarském Lenzerheide získal jezdec z Jihoafrické republiky Alan Hatherly, nejlepší český závodník Matěj Průdek skončil na 28. místě. Mezi ženami kralovala domácí závodnice Alessandra Kellerová. Česká bikerka Jana Czeczinkarová závod nedokončila. Jediný cenný kov pro české barvy na mistrovství světa zatím získala osmnáctiletá juniorka Tereza Sásková. 

Matěj Průdek
zdroj: ČTK/Plíhal Libor

V mužské kategorii do 23 let se odehrával souboj až do posledního kola, ve kterém se o vítězství přetahoval Jihoafričan Alan Hatherly a Američan Christopher Blevins. Hatherly stejně jako loni na Američana vyzrál a získal titul mistra světa, třetí dojel Nizozemec David Nordemann. Nejlepší Čech Matěj Průdek dojel zklamaný do cíle až na 28. příčce.

V závodě žen se potvrdily předpoklady, že se o titul poperou dvě domácí závodnice. Jako hlavní favoritky se s jedničkou a dvojkou postavily na Švýcarky Alessandra Kellerová a Sina Freiová. Nakonec rozhodlo třetí kolo, ve kterém měla více sil Kellerová, která si vytvořila náskok a krajance už nedala šanci. Freiová dojela se ztrátou 1, 22 minut druhá. Jedinou českou bikerku v závodě Janu Czeczinkarovou dojely soupeřky o jedno kolo, a tak byla ze závodu stažena.

Je nám líto, video expirovalo.
V kategorii do 23 let se českým bikerům nedařilo

Mistrovství světa na horských kolech v Lenzerheide (Švýcarsko):

Cross country:

Muži do 23 let (29,4 km): 1. Hatherly (JAR) 1:21:22, 2. Blevins (USA) -27, 3. Nordemann (Niz.) -1:05, ...28. Průdek -5:22, 42. Kobes -7:43, 48. Skála (všichni ČR) -8:41.

Ženy do 23 let (25,2 km): 1. Kellerová 1:22:53, 2. Freiová (obě Švýc.) -1:22, 3. Tovová (It.) -1:40, ...29. Czeczinkarová (ČR) -1 kolo.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články