Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

První česká medaile v Lenzerheide. Pro stříbro si dojela juniorka Sásková

Bikerka Tereza Sásková získala na MS horských kol ve švýcarském Lenzerheide premiérový cenný kov pro českou výpravu. Mezi juniorkami nestačila pouze na suverénní Rakušanku Lauru Stiggerovou a obsadila druhé místo. Osmnáctiletá talentovaná reprezentantka navázala životním úspěchem na evropský bronz ze Štýrského Hradce z konce července. Přímý přenos závodu cross country žen do 23 let sledujte v pátek od 14:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tereza Sásková
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Sásková si teprve včera odbyla při smíšené štafetě premiéru v bojích o světové medaile a vysloužila si pochvalu trenéra Viktora Zapletala.

Dnes ve svém hlavním závodě stoprocentně naplnila jeho víru v úspěch. Zapletal zároveň správně odtušil, že zlato je tak trochu rezervované pro Stiggerovou. Rakušanka dominovala stylem start-cíl a ve 21 kilometrů dlouhém závodě si dojela pro nejcennější kov s více než tříminutovým náskokem.

Sásková vytvořila dvojičku s Britkou Harriet Harndenovou, v závěrečném pátém okruhu ji ovšem setřásla a nakonec nechala za sebou o 34 sekund. "Věděla jsem, že za suverénní Laurou patřím asi mezi pět vyrovnaných, ale v medaili jsem moc nevěřila. Je to krásný bonus," uvedla Sásková pro server mtbs.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Juniorka Sásková získala první českou medaili na MS horských kol

"V posledním kole už měla Harriet náskok dobrých patnáct vteřin a já už se smiřovala s bronzem, ale na kořenech jsem ji zase dokázala předjet. Dnes mi ty těžké pasáže po kořenech hodně sedly," popsala Sásková, jíž se podařilo oplatit Britce porážku z boje o stříbro při ME v Rakousku. Rovněž tam triumfovala Stiggerová.

Magdalena Mišoňová skončila dvanáctá, třetí z českého tria na startu Monika Kučerová obsadila 37. příčku.

Zatímco díky Sáskové slavila česká výprava první medaili v Lenzerheide, ve stejné věkové kategorii se jejím mužským zástupcům vůbec nevedlo. Nejlepší byl až na 48. místě Samuel Jirouš se ztrátou přes devět minut na Balmera. František Honsa (65.) a Tomáš Dudek (67.) měli manko jednoho kola.

Balmer oslavil druhé zlato během 24 hodin, neboť již ve středu byl jedním z pěti členů švýcarské štafety, která obhájila loňské prvenství z australského Cairns. Podobně je na tom i druhý Němec Leon Reinhard Kaiser, jen ve stříbrném podání. Na Balmera ztratil jen dvě sekundy. Bronz vybojoval Mathis Azzaro z Francie.

Mistrovství světa horských kol v Lenzerheide (Švýcarsko):

Cross country:
Juniorky: 1. Stiggerová (Rak.) 1:09:46, 2. Sásková (ČR) -3:03, 3. Harndenová (Brit.) -3:37, ...12. Mišoňová -8:14, 37. Kučerová (obě ČR) -13:35.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články