Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Místo konce kariéry změna sportu? Erbanová zkusí dráhovou cyklistiku

Vymění brusle za kolo? Bronzová medailistka z olympijských her v Pchjongčchangu Karolína Erbanová by se po nečekaném konci rychlobruslařské kariéry mohla věnovat dráhové cyklistice. Podle webu irozhlas.cz jedná se zástupci Dukly Brno o možném zapojení do nové sportovní disciplíny.

Sport
zdroj: ČT4

"Karolína Erbanová si vybrala, že nejideálnější by byla dráhová cyklistika, došla ke specialistům, což je dráha v Brně, jestli by to u nich mohla vyzkoušet," uvedla mluvčí Dukly Ivana Roháčková.

Kontakt s rychlobruslařkou, která se soustředila na sprinty, potvrdil i hlavní trenér dráhových cyklistů Svatopluk Buchta. "Dráhový sprint je pro ni vzdálená hudba jako pro mě rychlobruslení. Naznačili jsme jí, co by ji čekalo, a do 30. září by se měla rozhodnout, kam chce kariéru směřovat dál," uvedl Buchta. Pokud by se Erbanová rozhodla dráhové cyklistice věnovat, začali by spolupracovat od 1. října.

Pokud by se Erbanová rozhodla dráhové cyklistice věnovat, začali by spolupracovat od 1. října. "Karolína má obrovský fyzický fond. Jsme připraveni ji vybavit a dát jí kompletní servis. Zatím jsme se na naší schůzce domluvili, že zváží, zda je ochotna se podrobit cyklistické přípravě. Problém je v tom, že musí být na společných trénincích a většinu času pobývat v Brně," řekl Buchta.

Ocenil rychlostní předpoklady Erbanové, avšak připomněl, že si svoje postavení bude muset vyjezdit. "Zřejmě vede cesta přes 500 metrů s pevným startem a sprint. Nejen individuální, ale i týmový," dodal Buchta.

Pětadvacetiletá Erbanová se nečekaně rozhodla ukončit kariéru poslední týden v srpnu a jako hlavní důvod uvedla chování reprezentačního trenéra Petra Nováka. Ten se ale proti její kritice ohradil a uvedl, že jej slova rychlobruslařky, kterou do roku 2014 trénoval, překvapila. Po olympiádě v Soči se Erbanová připravovala v Nizozemsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články