Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIFA World Cup za oponou

KVÍZ: Jak dobře znáte cyklistiku a Tour de France?

Vyznáte se ve světě cyklistiky a Tour de France? Přesvědčte se v našem kvízu. Správné odpovědi najdete na konci článku.

Belgičan Wout van Aert předčasně slaví vítězství
zdroj: ČTK/Panoramic/ autor: Vincent Kalut

1. Který závod zatím chybí na kontě Mathieu Van der Poela?

a) Amstel Gold Race
b) Kolem Flander
c) Paříž-Roubaix
d) Strade Bianche

2. A který závod dosud nevyhrál Wout van Aert?

a) Amstel Gold Race
b) Milán-Sanremo
c) Paříž-Roubaix
d) Strade Bianche

3. Na letošní Primaveře (Milán-Sanremo) zaujal vítěz Matej Mohorič svým útokem ve sjezdu, k čemuž mu pomohla i technická vychytávka. Jaká?

a) nízký tlak v galuskách
b) lehčí kolo
c) teleskopická sedlovka
d) těžší kolo

4. Tadej Pogačar se znovu na Tour nepřipravoval ve Švýcarsku ani na Dauphiné, nýbrž na…

a) Giro d’Italia
b) Kolem Romandie
c) Kolem Slovinska
d) Kolem Turecka

5. Na Critériu du Dauphiné diváky pobavil finiš třetí etapy, kdy Wout van Aert už ve finiši zvedal ruce nad hlavou. Brzy si ale uvědomil, že na poslední chvíli prohrál. Vítězem byl…

a) Filippo Ganna
b) David Gaudu
c) Sean Quinn
d) Alexis Vuillermoz

Tři nejlepší na Tour de France 2018
zdroj: ČTK/BELGA autor: YORICK JANSENS

6. Za jaký tým nyní závodí Chris Froome?

a) EF Education-EasyPost
b) Israel-Premier Tech
c) Team BikeExchange-Jayco
d) Trek-Segafredo

7. Který z následujících závodníků neoznámil svůj odchod do sportovního důchodu?

a) Tom Dumoulin
b) Richie Porte
c) Alejandro Valverde
d) Geraint Thomas

8. Největšímu domácímu etapáku Czech Cycling Tour (Sazka Tour) šéfuje…

a) Ondřej Cink
b) Leopold König
c) Roman Kreuziger
d) Pavel Padrnos

9. Loňským vítězem Czech Cycling Tour (Sazka Tour) byl Filippo Zanna, který letos vyhrál italský etapák…

a) Adriatica Ionica
b) Giro dell’Appennino
c) Giro di Sicilia
d) Tre Valli Varesine

10. Poslední etapa závodu Kolem Alp skončila francouzskými oslavami. Romain Bardet vyhrál celkově a triumf v etapě si připsal jeho vrstevník…

a) Warren Barguil
b) Nacer Bouhanni
c) Arnaud Démare
d) Thibaut Pinot

Správné odpovědi:

1C 2C 3C 4C 5B 6B 7D 8B 9A 10D

Hlavní zprávy

Nejčtenější články