Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kulhavého stále trápí zlomený prst na noze, ale MS chce jet

Praha - Bikera Jaroslava Kulhavého sice stále trápí bolavý prst na noze, který si sám zlomil při oslavách olympijského zlata, ale blížící se mistrovství světa v Rakousku určitě nevynechá. Chce se na něj naopak začít po všech oslavách a společenských akcích pořádně připravovat, aby zajel závod hodný obhájce prvenství a olympijského šampiona.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: Sport Image

"Prst je v pořádku, i když jak jsem se teď narval do společenských bot, tak se to zase zhoršilo a měl jsem trochu problém sem dojít," řekl Kulhavý po přijetí úspěšných olympioniků prezidentem Václavem Klausem. Na trati v Saalfeldenu, kde bude jeho závod na programu 8. září, ale nechce za žádnou cenu chybět. "Start na mistrovství světa to nijak neohrožuje. I kdybych si to zlomil znovu, tak bych to zvládl," ujistil Kulhavý.

Zlomený prostředníček na noze se však hojí velmi pomalu a stav se oproti prvním dnům zdaleka tak rapidně nezlepšuje. "Za poslední dva dny se to celkově trochu zhoršilo. Nevím, jestli jsem se do toho někde kopnul nebo něco... Ale můžu říct, že mě to nijak neomezuje, ať už ve sportu nebo v běžném životě. Jen to trochu pobolívá," uvedl Kulhavý.

V rámci přípravy se sedmadvacetiletý biker postaví v neděli ve 13 hodin na start šedesákilometrového závodu Progress sportswear kritérium Lipno. Jeho soupeři budou například pětinásobný vítěz série Jiří Nesveda ze Sparty, medailista z dráhových mistrovství světa Milan Kadlec z Dukly a další špičkoví čeští silničáři.

"Jára to bere vážně jako ostrý trénink. Ale na kolo půjde ještě i potom ten samý den, připravuje se přece na mistrovství světa," nastínil cyklistův trenér Viktor Zapletal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články