Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlatí olympionici Kulhavý a Svoboda: Bylo to jako maturita

Praha - Do pořadu Na slovíčko ve středu přišli zlatí olympionici Jaroslav Kulhavý a David Svoboda. Sportovce možná nespojují jejich disciplíny, každopádně však oba svou medaili vyhráli v samém závěru olympiády. "Bylo to trochu jako maturita v poslední den, kdy už to mají všichni za sebou," přiznal Svoboda. "Ale o to bouřlivější byly oslavy," usmíval se zlatý pětibojař.

Jaroslav Kulhavý je na vrcholu, ale cross country zřejmě opustí
zdroj: EPA autor: RAINER JENSEN

Ten si podle svých slov vynahradil neúspěch z Pekingu. "Tam jsem taky jel s tím, že chci jednoznačně vyhrát, a o to bylo horší vystřízlivět. A teď jsem zase v druhém extrému, ale nijak se mu nebráním a chci si to co nejvíc užít s blízkými," říká Svoboda.

Kulhavý je rád, že přes letošní sezonu, ve které zažil mnoho smůly, nakonec zvládl vyhrát olympijské zlato. "Po loňském roce všechno stálo hodně sil, rostlo očekávání a tlak. A tak mi možná letošní sezona nevyšla úplně podle představ, nicméně jsem rád, že se mi podařilo vyhnout se smůle na olympiádě," přemýšlí biker.

Svobodovi se vyplatila při přípravě na Londýn trpělivost. "Není to sport, který lze dělat pár let, je to opravdu o dlouhodobé přípravě a první výsledky rozhodně nepřijdou hned," přemítá moderní pětibojař. Ten zažil velké zklamání v Pekingu, kde mu nevyšlo parkúrové skákání, nicméně byl odhodlaný vše napravit o čtyři roky později. "Tehdy jsem na jakési vítězné vlně, kterou jsem si po skvěle zvládnutých čtyřech disciplínách nějak vsugeroval, novinářům řekl, ať se na mě soupeři koukají připravit."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články