Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Medaili z horských kol má. Teď mě láká silnice, sní Kulhavý

Praha – Olympijskému vítězi v cross-country Jaroslavu Kulhavému až po necelém týdnu od excelentního finiše dochází, co dokázal. Napínavý závod, v němž získal pro Českou republiku vůbec první cyklistickou medaili, hodlá shlédnout v nejbližší době. Už brzy se totiž bude muset začít připravovat na mistrovství světa. "Ale olympiáda je nejvíc," řekl v rozhovoru pro Českou televizi.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: EPA autor: ROBERT GHEMENT

"Už mi došlo, co jsem dokázal. Teprve možná zítra si ten záznam pustím a na závod se podívám. Zatím jsem viděl jen útržky, ale to bylo pár vteřin," řekl úřadující mistr světa. "Závod jsem si ale jinak moc neužil. Byl to typ závodu, který nemám moc rád, ale trať to byla atraktivní," dodal Kulhavý.

Na olympiádu se připravoval měsíce, závod pak odjel za hodinu a půl. Nejdůležitější je podle něj důkladně se seznámit s tratí. "Tahle nebyla extrémně náročná. Ve světě jsou tak těžké, že je to už na hranici sjetí. Člověk tam padá do míst, z nichž ho odnáší na nosítkách. Vždycky je potřeba se rozmyslet, ujasnit si priority," vysvětlil vítěz Světového poháru."Krizi jsem tam ani neměl. V určitých pasážích jsem si dokonce říkal, že snad jedu trénink."

Letošní sezona byla podle Kulhavého hodně náročná. "Po té loňské, kdy jsem vyhrál skoro všechno, o mě byl velký zájem. Do toho jsem měl zdravotní problémy. Měl jsem v hlavě olympiádu a snažil jsem se připravit, ale s těmi problémy ta sezona před olympiádou nebyla úplně ideální a výsledky nebyly perfektní. Horská kola jsou strašně specifická a náročná, je to těžké pro psychiku," uvedl český reprezentant.

"Všichni vědí, že letošní závod byl hlavně olympiáda a tím skoro končí sezona. Titul mistra světa se pokusím obhájit, ale bude to strašně náročné. Ale byl by to pro mě takový bonus," řekl Kulhavý, který by se v budoucnu rád podíval i do silniční cyklistiky. "Je to jedna z možností, zkusit si závody typu Tour de France nebo Giro. Ale byla by škoda z vybudované pozice skončit. Uvidíme po mistrovství světa, je na to čas."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články