Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kukrle korunoval úspěšný týden ve Francii celkovým vítězstvím

Michael Kukrle vyhrál jako druhý český cyklista za sebou Tour du Loir et Cher ve Francii. V závěrečné, páté etapě uhájil žlutý dres a navázal na Jana Bártu, který v roce 2019 dosud poslední ročník ovládl rovněž v dresu královéhradecké stáje Elkov Kasper.

Michael Kukrle
zdroj: Facebook.com/elkovauthor

Kukrle se ujal vedení v třetí etapě a první místo v závodu druhé kategorie kalendáře UCI už nepustil. "Jak včera, tak dnes to kluci parádně kontrolovali a z pohledu týmového výkonu to bylo vážně super. Jsme silní a máme velký respekt v pelotonu. Všichni nás berou vážně, když se vlastně všech pět etap na špici točí naši tři lidi. Závodit s takovým týmem je za odměnu," uvedl Kukrle.

Pro sedmadvacetiletého jezdce to bylo druhé vítězství po návratu do Elkov Kasper, odkud loni odešel do týmu Gazprom-RusVelo, který po ruském vpádu na Ukrajinu nesmí závodit a přerušil činnost. Před deseti dny ovládl druhou etapu Kolem Arden.

Pátou etapu Tour du Loir dokončil Kukrle na 17. místě ve stejném čase jako vítězný Nizozemec Rick Ottema. Ve finiši po 97,5 kilometru útočili na další úspěch Dominik Neuman a Daniel Babor, kteří obsadili čtvrté, respektive šesté místo. Vítěz úvodní etapy Babor získal zelený dres pro vítěze bodovací soutěže.

"Zvítězili jsme v obou nejdůležitějších soutěžích, a k tomu i v týmech. Víc vážně nemůžeme chtít, a to je teprve začátek sezony. Určitě se tahle forma promítne i do dalších závodů," věří Kukrle.

Cyklistický závod Tour du Loir et Cher - konečné pořadí po 5 etapách:

1. Kukrle 19:31:16, 2. Aaskov Pallesen (Dán.), 3. Retailleau (Fr.) oba -21, ...8. Neuman -30, 40. Zahálka -1:48.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články