Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kukrle se ujal vedení v cyklistickém závodě Tour du Loir et Cher

Cyklistický závod Tour du Loir et Cher ve Francii má podruhé českého lídra. Žlutý dres si v třetí etapě zajistil Michael Kukrle, který se do čela pořadí posunul ze čtvrté pozice. Do cíle 213 km dlouhé trasy z Cloyes-Les-Trois-Riviéres do Vendome dojel na 15. místě, nejlepším jezdcem týmu Elkov Kasper byl na osmé pozici Dominik Neuman.

Michael Kukrle
zdroj: ČTK autor: Ivo Stejskal

Páteční druhou etapu absolvoval ve žlutém vítěz úvodního dějství Daniel Babor, ale vysvlékl ho z něj Dán Andreas Stokbro.

Nový lídr Kukrle vede s náskokem tří sekund před jiným Dánem Jeppem Aaskovem Palesenem, který třetí etapu po úniku vyhrál.

"Náš cíl byl posunout Michaela Kukrleho co nejvíc dopředu v průběžném pořadí a důležitý pro naši taktiku byl 200. kilometr, kdy přišla první prudká stojka, po které následoval úsek po šotolině, další stoupání a technický okruh městem," popsal Neuman.

V cílových okruzích táhli peloton Jan Bárta s Jakubem Otrubou. "Chtěli jsme to ostatním udělat co nejtěžší a očesat z balíku pomalejší jezdce. Od prvního kola se nám povedlo najet na špici, natáhnout celé pole a ostré tempo udržet i v prudkých výjezdech a na šotolině. Povedlo se nám přesně to, o co jsme se snažili, a fakt, že se díky tomu Kukrle dostal až do žluťáka, je famózní výkon celého týmu," pochvaloval si Neuman.

Ve čtvrtek peloton znovu čeká přes dvě stě kilometrů, pětidílný závod druhé kategorie kalendáře UCI skončí v neděli. Dosud poslední ročník v roce 2019 vyhrál Bárta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články