Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kreuziger nakonec Vueltu vynechá, za Tinkoff pojede ještě 6 závodů

Praha - Roman Kreuziger se sice původně i kvůli účasti na Vueltě vzdal olympijské nominace, nakonec se však po konzultaci se svým týmem Tinkoff rozhodl vynechat poslední z trojice letošních Grand Tours. V barvách stáje, která v profipelotonu po sezoně končí, ho však čeká ještě šest závodů. 

"Po poradě se sportovními řediteli Tinkoff jsme se rozhodli vynechat Vueltu a koncentrovat se na další závody, které mě do konce sezony čekají. Pro tým a mně samotného je to určitě nejlepší řešení a optimální rozložení sil," uvedl Kreuziger, desátý muž celkového pořadí nedávné Tour de France, kterou rozjížděl jako jeden z pomocníků lídra Alberta Contadora.

Kreuziger se dopředu vzdal místa v olympijské nominaci s ohledem na náročný program, v němž však s Vueltou počítal, do konce sezony se ale zúčastní ještě šesti jednorázových podniků. Koncem srpna ho čeká GP Ouest-France v Plouay, dva týdny nato závody v Québecu a Montrealu.

Na přelomu září a října přijde na řadu trojblok v podobě závodů Tre Valli Varesine v Itálii, podniku Milán-Turín a Kolem Lombardie. Kreuziger navíc ještě zvažuje účast na evropském šampionátu v Nice v polovině září, neboť ME se vůbec poprvé v historii otevře jezdcům elitní kategorie.

V nejbližší době čeká třicetiletého Kreuzigera, jenž se na nadcházející dvě sezony upsal australské stáji Orica-BikeExchange, desetidenní příprava nad Livignem na Passo d'Eira. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články