Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kreuziger: Nechci pod sebou mít celý tým, Tour hodnotím velmi pozitivně

Praha – Zásadní rozhodnutí o budoucnosti čeká Romana Kreuzigera. Třicetiletý závodník totiž přijde o současné angažmá s koncem působení stáje Tinkoff v profipelotonu. Desátý muž pořadí letošní Tour de France nyní vybírá ze dvou nabídek a věří, že po desáté příčce bude mezi týmy žádaný.

"Budu to řešit s manažerem v nadcházejících dnech a týdnech," nastínil Kreuziger. Svou pozici při vyjednávání posílil výbornými výkony na Tour de France, kde byl v desítce i přesto, že původně startoval jako pomocník Alberta Contadora. "Určitě je moje pozice lepší než před Tour, kdy jsem měl zajetou jen klasiku na Lutychu. S desátým místem na Tour to bude pro manažera při vyjednávání rozhodně lepší," přitakal Kreuziger.

Na rozhodování si ale nechává čas. "Manažer má nějaké tři, čtyři cesty, které jsou rozjednané, a uvidíme, až to vyhodnotíme, co by bylo dobré pro moji budoucnost, abych se cítil dobře. Podle toho se rozhodnu," vysvětlil.

Ze čtyř nabídek se mu zamlouvají dvě. "Ty se mi docela líbí. Ale nechám to teď vychladnout. Uvidíme, jak se to ještě celé vyvine. Záleží mi na programu, který bych tam měl. Je mi jenom třicet, nejsem ještě úplně starý. Myslím, že potřebuji prostor pro nějaké výsledky," řekl. Do pozice absolutního lídra stáje se ale nehrne. "To není varianta, nechci úplně celý tým kolem sebe. Ale jsou určité závody, kde bych chtěl mít prostor," neskrývá Kreuziger své ambice.

Tour byla úspěšná, i když tam byly horší okamžiky

"Chris je odskočený, ale výsledky od druhého do desátého místa jsou našlapané, tak se dá říct, že jsem byl blízko pódiu, ale na odstupy se nehraje. Hraje se na ta umístění. A to desáté místo se určitě počítá, protože Tour je náročná a poslední dva roky jsem tam takhle nebyl, takže mě to určitě těší," netajil se Kreuziger.

Na oslavu po závodě nebyl prostor. "Byla jen týmová klidná večeře. Člověk toho měl dost po těch třech týdnech. Navíc etapa končí poměrně pozdě. Takže na večeři jsme se dostali o půl jedenácté, v půlnoci jsme to rozpustili a šli spát, protože někteří kluci odjížděli už dnes na některá kritéria po Tour, někdo na olympijské hry. A pak nás čeká další program, takže nebyl ani čas na oslavy, sezona je v plném proudu," vysvětlil Kreuziger.

Roman Kreuziger: "Když to zhodnotíme celkově, tak si myslím, že určitě velmi pozitivní Tour. Byly tam lepší i horší okamžiky. Ty světlejší jsou spojené určitě s týmem, když jsme měli tři dny s Peterem (Saganem) žlutý dres. Myslím, že jsem na tom měl velkou zásluhu, takže i proto mě to hodně těšilo."

Je nám líto, video expirovalo.
Komentátor Tomáš Jílek hodnotí Tour de France 2016

Už za pár dnů ho čeká kritérium v Rakousku. "To abych prošťouchnul nohy. V sobotu pak klasika v San Sebastianu, na níž mi hodně záleží, protože je moje hodně oblíbená. Poté si sedneme se sportovními řediteli a určíme další program, protože Tour byla hodně náročná. Uvidíme, jak se budu cítit. Vuelta startuje během čtyř týdnů. Pokud pojedu, chtěl bych být připravený," uzavřel Kreuziger.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články