Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kreuziger byl v prologu Kolem Romandie padesátý, vyhrál Brit Froome

Bruson (Švýcarsko) - Cyklista Roman Kreuziger obsadil v prologu závodu Kolem Romandie 50. místo. Celkový vítěz švýcarského podniku z roku 2007 ztratil v časovce na 7,5 kilometru 51 sekund na nejrychlejší čas Brita Chrise Frooma.

Chris Froome v prologu
zdroj: EPA

Kreuziger si chce v šestidenním závodu WorldTour zlepšit náladu po nepovedené klasice Lutych-Bastogne-Lutych. V ní ztratil v neděli kvůli křečím téměř deset minut na vítězného Ira Dana Martina a skončil mezi posledními.

"Moc se na tenhle závod těším. Věřím, že se po Lutychu rychle oklepu a spravím si chuť," uvedl před startem závodu Kolem Romandie Kreuziger, který se nedávno blýskl triumfem v úvodní ardenské klasice Amstel Gold Race. Prolog mu ale nevyšel podle představ.

Roman Kreuziger:

"Je to velká ztráta. Ale beru to tak, že je to trochu daň za ty ardenské klasiky. Kluci, kteří taky jeli všechny tři, na tom byli v prologu většinou plus minus stejně. Ještě pořád se dostávám z Lutychu. Důležité je, že slušně zajeli kluci z týmu, kteří byli na soustředění a chystají se na Giro."

Věří, že mu pomohou následující dvě lehčí etapy. "V sobotu je královská etapa s celkovým převýšením 4 000 metrů. Byl bych rád, abych tam byl schopen jet vpředu. Pořád platí, že chci jet na pořadí. Uvidíme, jak se z toho dostanu," konstatoval jezdec stáje Saxo-Tinkoff. 

Froome potvrdil v prologu roli favorita a porazil o šest sekund druhého Američana Andrewa Talanského. Britský jezdec doufá, že se úspěchem ve Švýcarsku naladí na vítěznou vlnu před Tour de France stejně jako šampioni z minulých dvou let, jeho krajan a kolega z týmu Sky Bradley Wiggins a Australan Cadel Evans.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články