Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kreuziger dojel na úvod sezony v čele pelotonu

Gruissan (Francie) - Cyklista Roman Kreuziger má za sebou premiéru v dresu stáje Saxo-Tinkoff. V úvodní etapě závodu Kolem Středozemního moře skončil na 14. místě, do cíle dojel ve stejném čase jako vítěz Andre Greipel z Německa.

Roman Kreuziger
zdroj: isifa/EPA autor: PETER KLAUNZER

"Jsem rád, že už přišly závody. Když nepočítám mistrovství světa, tak posledním závodem v minulé sezoně byl srpnový etapák USA Pro Cycling Challenge v Coloradu, což už je hodně dlouhá doba," uvedl Kreuziger.

V chladných a větrných podmínkách, které na jihu Francie panují, si prý cyklisté dávali pozor na pády. "Náš tým provází v úvodu sezony smůla. Američan Duggan lehnul v Austrálii a je na dva měsíce mimo hru. Včera jsme v Kataru ztratili Kroona, kterého po pádu taky čeká dlouhá pauza," uvedl český jezdec.

"Já se potřebuju hlavně rozjet a rozkoukat v balíku," dodal s tím, že o aktuální formě může hodně napovědět čtvrteční časovka na 25 kilometrů, jejíž poslední dva kilometry vedou do kopce.

Ze závodu záhy odstoupil vítěz Tour de France 2010 Andy Schleck, kterého v nepříznivém počasí trápily dýchací potíže. Vedení stáje RadioShack Leopard lucemburského cyklistu stáhlo po zhruba 100 kilometrech. Schleck, jenž kvůli zlomenině pánve zmeškal velkou část minulé sezony, by se měl vrátit v polovině února na závodu Tour du Haut-Var.

Andy Schleck
zdroj: Isifa/EPA
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články