Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jakobsen dominoval ve spurtu a vyhrál 2. etapu závodu Paříž–Nice, Štybar už je celkově pátý

Druhou etapu prestižního cyklistického závodu Paříž–Nice si podmanil Nizozemec Fabio Jakobsen a připsal si šesté vítězství v sezoně. Na páté místo v průběžném pořadí se vyšvihl díky bonifikaci z druhé spurtérské prémie Zdeněk Štybar. V čele zůstal Francouz Christophe Laporte.

Je nám líto, video expirovalo.
Jakobsen na Paříž–⁠Nice potvrdil sprinterskou fazonu

Štybar, který bojoval o úspěch už v nedělní úvodní etapě, byl opět vidět. Díky časovému bonusu poskočil v celkové klasifikaci o 44 pozic. V závěrečném kilometru navíc pomáhal připravit pozici do finiše pro kolegu z týmu Quick-Step Jakobsena, jenž přespurtoval belgického šampiona Wouta van Aerta a Laporteho.

"Byli jsme tam ve čtyřech a jsem rád, že jsem to týmu nepokazil. Jumbo-Visma bylo vpředu zase ve třech. Nebylo to jednoduché," uvedl Jakobsen v cíli. "Yves (Lampaert) to dobře odtáhl, pak to převzali Štybar s Florianem (Sénéchalem). Florian možná čekal moc dlouho, takže soupeři mohli začít se spurtem jako první. Já byl ale za ním pořád schovaný a povedlo se mi vyvézt za Van Aertem a předjet ho zprava. Nakonec to bylo trochu do kopce, to mi vyhovuje," dodal Jakobsen.

Český cyklista projel cílem na 24. místě uprostřed početné vedoucí skupiny, která se utvořila poté, co peloton roztrhal během 159 kilometrů z Auffargis do Orléans silný boční vítr. Za Laportem zaostává o 38 sekund. Na druhou příčku se posunul Van Aert, jenž má pětisekundový odstup. Třetí je Slovinec Primož Roglič.

Cyklistický závod Paříž-Nice (WorldTour) - 2.etapa (159,2 km):

1. Jakobsen (Niz./Quick-Step Alpha Vinyl) 3:22:54, 2. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma), 3. Laporte (Fr./Jumbo-Visma), 4. Mezgec (Slovin./Team BikeExchange-Jayco), 5. Pedersen (Dán./Trek-Segafredo), 6. Stuyven (Belg./Trek-Segafredo), ...24. Štybar (ČR/Quick-Step Alpha Vinyl) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Laporte 7:11:15, 2. Van Aert -5, 3. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -11, 4. Latour (Fr./TotalEnergies) -36, 5. Štybar -38, 6. Pedersen -39.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články