Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Paulovi se udrželi mezi elitou, MS ale končí nejhorším výsledkem v kariéře

Manželé Zuzana a Tomáš Paulovi se díky výhře 8:4 nad Tureckem udrželi mezi elitou mistrovství světa v curlingu smíšených dvojic. Na šampionátu v Östersundu bronzový pár z roku 2013 obsadil konečné 16. místo, což je jejich nejhorší výsledek ze šesti startů na MS.

Je nám líto, video expirovalo.
Paulovi se udrželi mezi elitou MS

V důležitém zápase o udržení mezi elitou se manželskému páru vyvedl druhý end, který vyhráli 3:0. Turci sice v pátém endu snížili na 4:5, ale čeští manželé dalšími třemi body zápas po sedmi směnách ukončili a vyhnuli se tak ošemetné kvalifikaci o účast na příštím světovém šampionátu.

Šestý tým z olympijských her v Pekingu 2022 zakončil hlavní část s bilancí tří výher a šesti porážek stejně jako další tři dvojice. Do souboje o udržení s Tureckem Paulovy odsoudila nejhorší vzájemná bilance. 

Manželský pár tak nenaplnil cíle, se kterými na šampionát vyrážel. "Ambice jsou pokaždé, když jedeme na mistrovství světa, stejné. Zatím jsme na něm byli pětkrát a pokaždé jsme byli v top 10, takže kdybychom výsledek zopakovali, budeme spokojení," uvedl před startem MS Tomáš Paul.

Díky 16. místu česká dvojice přidala pět bodů do olympijské kvalifikace, do níž se ale bude započítávat i výsledek příštího MS.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články