Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Iserbyt si s přehledem dojel pro třetí výhru ve Waterloo

Úvodní závod Světového poháru v cyklokrosu hostilo americké Waterloo. Mezi ženami zvládla trať nejlépe Nizozemka Van Empelová, která v závěrečném spurtu udržela za zády Alvardovou. V mužském závodu dominoval Belgičan Iserbyt. Jediným českým zástupcem na startu byl Michael Boroš, který dojel na čtrnáctém místě. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Boroš zahájil Světový pohár 14. místem, ve Waterloo znovu vyhrál Iserbyt

V ženském závodě se od zbytku startovního pole odloučila pětičlenná skupina v čele s Nizozemkami Betsemovou, Brandovou a Van Empelovou. Skupinu roztrhla v nájezdu do posledního okruhu Brandová a zdálo se, že bude o vítězce jasno. 

Van Empelová ovšem dokázala se zkušenější soupeřkou držet tempo. Na rovinkách se obě závodnice snažily nasadit rozhodující "trhák". Mladé cyklistce nakonec pomohl i technický problém s pedálem Brandové. V závěrečném spurtu si za sebou dokázala pohlídat Alvaradovou a slavila triumf v úvodním závodu Světového poháru. 

Belgická dominance

Mužský závod patřil jednoznačně Eli Iserbytovi. Belgičan si dokázal na náročné trati vybudovat téměř minutový náskok a s přehledem si dojel pro třetí vítězství na trati v americkém Waterloo. 

Druhý za Iserbyt dojel jeho krajan Sweeck. Do posledních metrů se bojovalo o třetí pozici, kterou nakonec uhájil Nizozemec Van Der Haar před Belgičanem Vanthourenhoutem. Jediným českým zástupcem na startu byl Michael Boroš, který závod dokončil na 14. místě. 

Program SP pokračuje 16. října v americkém Fayeteville.

Úvodní závod Světového poháru v cyklokrosu ve Waterloo (USA):

Muži: 1. Iserbyt 1:02:09, 2. Seeck (oba Belg.) -32, 3. Van der Haar (Niz.) -1:18, 4. Vanthourenhout -1:21, 5. Nys -1:27, 6. Ronhaar (Niz.) -1:33, ...14. Boroš (ČR) -2:26.

Ženy: 1. Van Empelová 47:39, 2. Alvaradová stejný čas, 3. Brandová -9, 4. Betsemaová -11, 5. Worstová -21, 6. Van der Heijdenová (všechny Niz.) -36.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články