Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Cyklokrosový pohár v Hlinsku vyhráli Boroš a Vasová

Michael Boroš a maďarská reprezentantka Blanka Kata Vasová vyhráli i druhý závod cyklokrosového poháru Toi Toi Cupu. Po středečním triumfu v Holých Vrších zopakovali prvenství v Hlinsku.

Je nám líto, video expirovalo.
Boroš a Vasová si podmanili Toi Toi Cup i v Hlinsku

Borošovým hlavním soupeřem byl tentokrát kolega z domácí elitní stáje Elkov Kasper Adam Ťoupalík. Většinu závodu se spolu drželi v čele, než se úřadující český šampion Boroš v devátém z deseti kol soupeři vzdálil. Zvítězil s náskokem 23 sekund, třetí skončil Belgičan Julian Siemons, který v Holých Vrších až pádem v závěru usnadnil Borošovi cestu k vítězství a skončil tam druhý. Tentokrát nabral ztrátu po nepovedeném startu.

"Hodně rychlý závod a oproti Holým Vrchům nebylo žádné bahno. Dnes se prášilo, takže se dá říct, že to bylo takové kritérium," uvedl Boroš v tiskové zprávě své stáje. "Adamovi už ke konci trochu docházely síly, takže v předposledním kole nabral malou ztrátu a já si první místo pohlídal," doplnil král pohárových sezon z předchozích tří let a čtyřnásobný český mistr.

Vasová opět neměla konkurenci. Za ní se ztrátou 41 sekund navázala na druhé místo z Holých Vrchů česká šampionka Kristýna Zemanová, jež o půl sekundy porazila Belgičanku Lauru Verdonschotovou, čtvrtou ženu ze středy.

"Bojovala jsem trochu sama se sebou, na startu jsem trochu zaspala a musela si to dojíždět. Čtyřicet vteřin na Vasovou není snad tak špatné," uvedla na svazovém webu Zemanová, jež ve středu měla na Maďarku o více než minutu větší manko. "S Verdonschotovou jsme se přetahovaly celý závod, obě jsme měly silnější a slabší místa a vzájemně se dojížděly. Podařilo se mi udělat mezírku až v (závěrečném) sjezdu, bojovaly jsme až do cíle," popsala dění na trati.

Třetí závod sedmidílného seriálu se pojede za týden v Jičíně. O stejném víkendu začne v USA Světový pohár, na kterém by rád uspěl Boroš. "Chtěl bych se porvat o co nejlepší umístění. Chtěl bych zpátky do top desítky, tak uvidíme. Věřím, že se to podaří. Na Světový pohár se teď budu soustředit naplno," uvedl.

Závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Hlinsku (Chrudimsko):

Muži: 1. Boroš 1:00:20, 2. A. Ťoupalík (oba Elkov Kasper) -23, 3. Siemons (Belg.) -1:22, 4. Vaníček (ČEZ Tábor) -1:57, 5. Říman (Auto Škoda Mladá Boleslav) -2:10, 6. Konwa (Pol.) -2:39.

Průběžné pořadí (po 2 ze 7 závodů): 1. Boroš 100, 2. A. Ťoupalík a Siemons oba 97.

Ženy: 1. Vasová (Maď.) 48:39, 2. Zemanová (Brilon) -41, 3. Verdonschotová (Belg.) -42, 4. Čábelická (GAPP System-Kolofix) -1:44, 5. Havlíková (LAWI) -1:54, 6. Chladoňová (SR) -2:12.

Průběžné pořadí (po 2 ze 7 závodů): 1. Vasová 100, 2. Zemanová 98, 3. Verdonschotová 95.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články