Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nový cyklokrosový rok začal vítězstvím domácí mistr Boroš

Sezona domácího cyklokrosového poháru odstartovala v Holých Vrších. Vítězem úvodního závodu je domácí šampion Michael Boroš, který v deštivém počasí porazil svého belgického soupeře Juliana Siemonse. Třetí skončil Adam Ťoupalík. 

Ženský závod vyhrála Maďarka Blanka Kata Vasová, druhá dojela česká šampionka a loňská celková vítězka poháru Kristýna Zemanová.

Boroš v blátě na 2600 metrů dlouhém okruhu označovaném za nejtěžší českou trať zvítězil s náskokem 16 sekund před Belgičanem Julianem Siemonsem. Domácímu favoritovi pomohl pád soupeře, kterým se v posledním okruhu připravil o bezpečný náskok.

Je nám líto, video expirovalo.
Boroš vyhrál úvodní závod ČP v Holých Vrších

"Bojovalo se až do konce a nebylo to jednoduché. V závěru jsem na tom nebyl technicky nejlépe, byl to první závod a bojoval jsem s tím, navíc byly extrémní podmínky, ale vítězství je dobrý vstup do sezony. Po silniční sezoně jsem se cítil dobře, ale musím se sžít s cyklokrosovým kolem a technikou," citoval Boroše web cyklokros.cz. Třetí skončil s bezmála dvouminutovým mankem na lídra Borošův týmový kolega Adam Ťoupalík, čerstvý vítěz Českého poháru v silniční cyklistice.

Zemanová byla jedinou českou zástupkyní na stupních vítězů. S favorizovanou vicemistryní Evropy Vasovou prohrála o minutu a 49 sekund, za sebou nechala Němku Judith Krahlovou. "Vasová je někde úplně jinde, patří mezi světovou elitu. Dvouminutová ztráta na ni je dost, ale jsem spokojená. Na tomto okruhu jsem se vždy trápila, ale dnes mě to bavilo a jelo se mi dobře," řekla Zemanová.

Úvodní závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu v Holých Vrších (Mladoboleslavsko ):

Muži: 1. Boroš (Elkov Kasper) 1:06:44, 2. Siemons (Belg.) -16,4, 3. A. Ťoupalík (Elkov Kasper) -1:48, 4. Vaníček -2:44, 5. Fiala (oba ČEZ Tábor) -2:49, 6. Herrmann (Něm.) -3:33.

Ženy: 1. Vasová (Maď.) 41:58, 2. Zemanová (Brilon) -1:49, 3. Krahlová (Něm.) -2:22, 4. Verdonschotová (Belg.) -2:56, 5. Čábelická (GAPP System-Kolofix) -3:14, 6. Krzystalová (Pol.) -4:11.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články