Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hromadný pád v ženské Tour zamíchal pořadím, vede Niewiadomá

V hromadném pádu šest kilometrů před cílem šesté etapy ženské Tour de France byla i Demi Volleringová. Nizozemská obhájkyně loňského triumfu se tak tři etapy před koncem Tour propadla na deváté místo. Na něm ztrácí přes minutu na polskou cyklistku Katarzynu Niewiadomou, která ji vystřídala ve vedení.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Tour de France vede Polka Newiadomá

Niewiadomá dojela v etapě druhá ve stejném čase jako vítězná Maďarka Blanka Vasová. V průběžném hodnocení má Polka náskok 19 sekund před Američankou Kristen Faulknerovou, o další tři sekundy zpět je Nizozemka Puck Pieterseová. Ta si kvůli pádu pohoršila ze druhé na třetí příčku.

Jediná Češka v pelotonu Nikola Nosková ztratila po více než 150 kilometrech na vítězku téměř pět minut. Průběžně je na 69. místě s téměř čtvrthodinovým mankem. Tour vyvrcholí nedělním proslulým výjezdem do Alpe d'Huez.

Cyklistický závod žen Tour de France – 5. etapa Bastogne – Amnéville (152,5 km):

1. Vasová (Maď.) 3:46:51, 2. Niewiadomá (Pol.), 3. Lippertová (Něm.), 4. Faulknerová (USA), 5. Norsgaardová (Dán.) všechny stejný čas, 6. Brandová (Niz.) -11, ...115. Nosková (ČR) -4:58.

Průběžné pořadí: 1. Niewiadomá 11:27:29, 2. Faulknerová -19, 3. Pieterseová (Niz.) -22, 4. Kerbaolová (Fr.) -47, 5. Labousová (Fr.) -56, 6. De Jongová (Niz.) -1:04, ...69. Nosková (ČR) -14:33.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články