Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Po třech etapách vede Tour de France Volleringová

Náročný program čekal cyklistky ve druhém dni Tour de France. Dopolední 68 kilometrů dlouhou 2. etapu vyhrála v hromadném spurtu stejně jako úvodní část závodu Charlotte Koolová z Nizozemska. V Rotterdamu za ní skončily krajanky Lorena Wiebesová a třetí sedmatřicetiletá Marianne Vosová. Odpoledne absolvovaly závodnice ještě třetí etapu, šestikilometrová časovka patřila Nizozemce Demi Volleringové, která se díky tomu posunula do čela průběžného pořadí.

Charlotte Koolová
zdroj: Twitter.com/LaVueltaFem

Trojnásobná česká šampionka v časovce Nikola Nosková zajela 135. čas, když na Volleringovou ztratila 56 sekund. Celkově figuruje na 118. pozici.

Pátá žena z olympijské časovky Volleringová porazila o pět sekund Američanku Chloé Dygertovou, která získala v této disciplíně v Paříži bronz a navíc přidala zlato ve stíhacím závodu družstev na dráze. Vítězná Nizozemka projela trať průměrnou rychlostí zhruba 51 km/h. Průběžnou klasifikaci vede o tři sekundy před krajankou Lorenou Wiebesovou, která byla v časovce sedmá.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Nizozemka Koolová vyhrála ve spurtu i druhou etapu Tour de France

Dosavadní držitelka žlutého trikotu Koolová klesla na páté místo, na němž ztrácí pět sekund.

V dopolední druhé etapě v Rotterdamu slavily domácí závodnice trojnásobný triumf. Po 68 kilometrech zvítězila Koolová před Wiebesovou, třetí dojela sedmatřicetiletá Marianne Vosová.

"Teď se ty sny plní nějak rychle. Nejdřív včera a dneska zase. Takhle dobře jsem se ještě nikdy necítila," pochvalovala si Koolová, která díky bonifikacím před časovkou vedla o 14 sekund.

Cyklistický závod žen Tour de France:

2. etapa Dordrecht–Rotterdam (69,7 km): 1. Koolová 1:32:49, 2. Wiebesová, 3. Vosová (všechny Niz.), 4. Henttalaová (Fin.), 5. Balsamová, 6. Barbieriová (obě It.) všechny stejný čas, ...90. Nosková (ČR) -50.

3. etapa Rotterdam–Rotterdam (časovka na 6,3 km): 1. Volleringová (Niz.) 7:25, 2. Dygertová (USA), 3. Adegeestová (Niz.), 4. Kerbaolová (Fr.) všechny -5, 5. Faulknerová (USA), 6. van Dijková (Niz.) obě -6, ...135. Nosková -56.

Průběžné pořadí: 1. Volleringová 4:27:54, 2. Wiebesová -3, 3. Dygertová, 4. Adegeestová, 5. Koolová, 6. Kerbaolová všechny -5, ...118. Nosková -56.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články