Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Volleringová ve čtvrté etapě Tour těsně prohrála spurt, ale stále je ve žlutém

Deštivou čtvrtou etapu ženské Tour de France vyhrála Nizozemka Puck Pieterseová. Dvaadvacetiletá všestranná závodnice předčila ve spurtu tří uprchlic krajanku Demi Volleringovou. Loňská vítězka Tour si navzdory těsné porážce upevnila celkové vedení, její náskok činí 22 sekund. Na druhé místo se posunula Pieterseová, která sbírá úspěchy hlavně v cyklokrosu a na horských kolech.

Puck Pieterseová poráží ve spurtu Demi Volleringovou
zdroj: ČTK / AP autor: Peter Dejong

"Je to dost neuvěřitelné. Posledních pár dní jsem měla super nohy. První den dobré, druhý den dobré a teď jsem nohy vůbec necítila. Porazit tady Demi ve sprintu je jako sen," řekla Pieterseová.

Třetí je v závodě Polka Katarzyna Niewiadomá, která dojela ve spurtu vedoucí skupinky v Lutychu po téměř 123 kilometrech třetí.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Pietersová těsně ve spurtu porazila Volleringovou

Česká cyklistka Nikola Nosková obsadila v etapě 58. místo s odstupem bezmála devíti minut. Celkově figuruje na 61. pozici.

Čtvrteční pátá etapa zavede peloton konečně do Francie. Tour vyvrcholí v neděli proslulým výjezdem do Alpe d'Huez.

Cyklistický závod žen Tour de France – 4. etapa Valkenburg–Lutych (122,7 km):

1. Pieterseová 3:12:28, 2. Volleringová (obě Niz.), 3. Niewiadomá (Pol.) obě stejný čas, 4. Le Courtová (Maur.), 5. Rüeggová (Švýc.), 6. De Jongová (Niz.) všechny -29, ...58. Nosková (ČR) -8:55.

Průběžné pořadí: 1. Volleringová 7:40:10, 2. Pieterseová -22, 3. Niewiadomá -34, 4. Faulknerová (USA) -47, 5. Labousová (Fr.) -56, 6. Rooijakkersová (Niz.) -1:03, ...61. Nosková -10:03.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články