Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Froome na Tour de France chybět nebude. Máme skvělou partu, hlásí čtyřnásobný šampion

Tour de France a Chris Froome – tohle k sobě patří. Čtyřnásobný vítěz se letos podesáté zúčastní slavného etapového závodu. Sedmatřicetiletý britský cyklista figuruje v osmičlenné sestavě týmu Israel Premier Tech.

Chris Froome
zdroj: ČTK/AP autor: Fabio Ferrari

"Mimořádně jsem tento rok dřel a těším se na to, že do toho dám všechno. Máme skvělou partu jezdců a už se nemůžu dočkat, až ta bitva v Kodani začne," uvedl Froome, jehož pro Tour v sestavě doplní mimo jiné další veteráni Jakob Fuglsang z Dánska a Kanaďan Michael Woods.

Froome se na Tour představí podruhé od vážné nehody na závodě na Critérium du Dauphiné v roce 2019, jež málem ukončila jeho kariéru. Loni rodák z Nairobi dokončil "Starou dámu" na 133. místě celkového pořadí s více než čtyřhodinovou ztrátou na vítěze Tadeje Pogačara.

/embed.html?d=pruvodce_tdf_2022_v3_donwload_jednostrany&u=ctsport

Na konci května Froome obsadil 11. pozici na jednodenním závodě Classic Alpes-Maritimes, v generálce na Tour ale musel odstoupit z Critéria dvě etapy před koncem kvůli nemoci.

Cílem týmu Israel Premier Tech a Froomea, jenž Tour ovládl v letech 2013, 2015-17, bude na třítýdenním závodě vítězství v jedné z etap.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články