Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kukrle má formu, chce obhájit titul a vrátit se do špičkové cyklistiky

Chystá se na obhajobu titulu mistra republiky. Cyklista Michael Kukrle v sezoně po ruské invazi na Ukrajinu opustil ruský tým Gazprom-RusVelo a vrátil se do stáje Elkov-Kasper. "Poslední období bylo hodně turbulentní. S tím, že UCI odebrala týmu Gazprom licenci, nic nenadělám, takže se to snažím neřešit," řekl sedmadvacetiletý cyklista.

Je nám líto, video expirovalo.
Hlavní hvězdou domácího mistrovství v cyklistice bude Hirt

Rodák z Mohelnice podepsal s ruským týmem vloni v říjnu dvouletou smlouvu. Po zastavení činnosti tým stopnul závodníkům výplaty, dal jim však možnost hledat si nové angažmá. "Chtějí se s námi vyrovnat a úplně to ukončit. Vypadá to na úplný konec," uvedl Kukrle, který ale chce závodit na nejvyšší úrovni.

Podle svých slov měl štěstí, že se mohl vrátit do Elkov-Kasper. Řada jeho kolegů při hledání angažmá naráží nejen na finanční možnosti týmů, ale i na obsazené soupisky. On sám před návratem zvažoval tři nabídky, nakonec zvolil Elkov. "Ani mi to nepřišlo jako změna. Byl to spíš návrat domů. Věděl jsem, jak to v týmu funguje, a cítil jsem se od začátku dobře," řekl.

Od návratu do týmu ukazuje formu. Před dvěma měsíci ovládl ve Francii Tour du Loir, předtím vyhrál etapu v závodě Kolem Arden a naposledy triumfoval v závodě Kolem Montbéliardu. "Tím, že se od začátku daří, hodnotím sezonu pozitivně," podotkl Kukrle.

S Elkovem bude chtít uspět i na společném mistrovství České republiky a Slovenska. Program zahájí čtvrteční časovkou v jihočeském Kovářově, tři dny poté bude v Mladé Vožici obhajovat triumf v závodě hromadným startem.

"Formu mám hodně dobrou a uvidíme, jak se ji podaří prodat. Trať mi vyhovuje víc než vloni, ale nevím, jak se bude závod celkově vyvíjet a jaké se naskytnou šance," prohlásil Kukrle, který si přeje pro závod slunečné počasí.

Účastník loňských olympijských her v Tokiu by se v příští sezoně rád vrátil do týmu z vyšší divize UCI. "Nejsem už nejmladší a věřím, že něco dopadne," řekl s tím, že teď žádné nabídky nemá. "Agent je ale v kontaktu s několika týmy, takže věřím, že se nějaká dostaví. Jsou tam týmy z druhé i první divize," dodal cyklista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články