Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Pogačar ovládl dva týdny před Tour závod Kolem Slovinska, Řepa byl pátý

Úřadující šampion Tour de France Tadej Pogačar se výborně dobře naladil na nadcházející ročník "Staré dámy", když necelé dva týdny před startem Tour ovládl domácí závod Kolem Slovinska. Třiadvacetiletý jezdec stáje SAE Team Emirates, jenž bude na slavném francouzském závodě útočit na vítězný hattrick, potvrdil výbornou formu triumfem v závěrečné páté etapě. Páté místo v konečném pořadí uhájil český cyklista Vojtěch Řepa.

Tadej Pogačar na závodě Kolem Slovinska
zdroj: ČTK/ZUMA/Milos Vujinovic

Pro českého jezdce španělské stáje Equipo Kern Pharma bylo umístění v elitní pětce prvním cenným výsledkem od loňského roku, v němž ho postihlo onemocnění Bellovou obrnou, která způsobuje paralýzu tvářových svalů. Řepa se do popředí průběžného pořadí dostal po druhé etapě, po níž byl čtvrtý, a pozici mezi nejlepšími udržel až do konce.

Pogačar dnes v závěrečném spurtu porazil krajana Mateje Mohoriče, o tři sekundy třetí dojel Rafal Majka. V konečném pořadí polský cyklista ztratil na stájového kolegu 12 sekund. Řepa, jenž dnes dojel ve skupině s mankem 43 sekund na 25. místě, zaostal za vítězem o 3:10 minuty.

Pro Pogačara, jenž Starou dámu ovládl v letech 2020 a 2021, byl závod Kolem Slovinska poslední prověrkou a před startem Tour v Kodani už neplánuje ani účast na domácím šampionátu o nadcházejícím víkendu. Svou roli v tom hrají i obavy z koronaviru, ve Slovinsku musel kvůli pozitivnímu testu odstoupit jeho stájový kolega Mikkel Bjerg z Dánska a preventivně se ze závodu stáhl i jeho spolubydlící z hotelu Stake Laengen.

Výsledky cyklistického závodu Kolem Slovinska

1. Pogačar 3:42:35, 2. Mohorič (oba Slovin.) stejný čas, 3. Majka (Pol.) -3, 4. Mezgec (Slovin.), 5. Felline, 6. Conci (oba It.) oba -26, ...25. Řepa -43, 41. Schlegel -1:52, 68. Turek (všichni ČR) -3:10.

Konečné pořadí: 1. Pogačar 19:18:09, 2. Majka -12, 3. Novak (Slovin.) -2:32, 4. Albanese (It.) -2:42, 5. Řepa -3:10, 6. Conci -3:17, ...46. Turek -36:34, 47. Schlegel -36:42.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články