Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Evenepoel ve finiši na Kolem Katalánska na třetí pokus porazil Rogliče

I třetí etapa závodu Kolem Katalánska nabídla duel Remca Evenepoela s Primožem Rogličem. Slovinec se jako jediný Belgičan udržel ve stoupání do střediska La Molina, do finiše ale tentokrát dost sil neměl. Oba cyklisté mají v čele závodu stejný čas, dres pro lídra ve čtvrtém dějství ale znovu oblékne Roglič.

Remco Evenepoel poráží Primože Rogliče
zdroj: Twitter Volta a Catalunya

Evenepoel těsně prohrál s Rogličem v úvodní etapě, oba pak v úterý nestačili ve finiši na Itala Giulia Cicconeho. Dnes belgický šampion nadělil Rogličovi dvě sekundy a díky bonusům smazal jeho náskok šesti vteřin v čele. Od pelotonu se utrhli čtyři a půl kilometru před cílem.

"Věřil jsem si. Měl jsem velmi dobré nohy, každý den mám pocit, že jsem na tom líp a líp. Nechtěl jsem udělat chybu a spurtovat zezadu jako v první etapě. V pátek očekávám další velkou bitvu," řekl Evenepoel v televizním rozhovoru.

Český cyklista Jan Hirt dojel do cíle 180 kilometrů dlouhé etapy se ztrátou 7:06 minuty na vítěze na 36. místě, celkově je padesátý.

Cyklistický závod Kolem Katalánska (WorldTour) – 3. etapa (180,6 km):

1. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick-Step) 4:40:43, 2. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -2, 3. Ciccone (It./Trek-Segafredo), 4. Hindley (Austr./Bora-hansgrohe), 5. Almeida (Portug./SAE Team Emirates), 6. Landa (Šp./Bahrajn Victorious) všichni -13, ...36. Hirt (ČR/Soudal-Quick-Step) -7:06.

Průběžné pořadí: 1. Roglič 12:42:17, 2. Evenepoel stejný čas, 3. Ciccone -19, 4. Landa, 5. Almeida oba -44, 6. Hindley -48, ...50. Hirt -15:33.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články