Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Ciccone přespurtoval hvězdy a ve druhé etapě Kolem Katalánska prožil kouzelný den

Také druhá etapa cyklistického závodu Kolem Katalánska nabídla souboj mezi Slovincem Primožem Rogličem a Belgičanem Remcem Evenepoelem. Jenže obě hvězdy zastínil po závěrečném dlouhém stoupání do lyžařského střediska Vallter v Pyrenejích Ital Giulio Ciccone. Průběžné pořadí však vede Roglič o šest sekund před Evenepoelem a Cicconem.

Je nám líto, video expirovalo.
Druhou katalánskou etapu vyhrál v horském sprintu Ciccone

Jan Hirt dojel do cíle 165 kilometrů dlouhé etapy se ztrátou 8:23 minuty na vítěze na 67. místě, které mu patří i v celkové klasifikaci.

V závěru etapy usiloval o úspěch Kolumbijec Esteban Chaves, ale stíhací jízdě silné skupinky neodolal a nakonec byl sedmý. Ciccone vybojoval druhé letošní vítězství a čtvrtý triumf ve WorldTour v kariéře.

"Tohle je jedna z mých nejhezčích výher. Byl to kouzelný den," radoval se osmadvacetiletý člen stáje Trek-Segafredo a vítěz tří etap na Giru d'Italia. Vítězství věnoval týmovému kolegovi a krajanovi Dariu Cataldovi, který v pondělí při těžkém pádu utrpěl několik zlomenin. Smůla neopustila americký tým ani tentokrát, když upadl Francouz Kenny Elissonde a vážně si poranil rameno.

Cyklistický závod Kolem Katalánska (WorldTour) – 2. etapa (165,4 km):

1. Ciccone (It./Trek-Segafredo) 4:13:37, 2. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma), 3. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick-Step) oba stejný čas, 4. Landa (Šp./Bahrajn-Victorious), 5. A. Yates (Brit./SAE Team Emirates), 6. Almeida (Portug./SAE Team Emirates) všichni -11, ...67. Hirt (ČR/Soudal-Quick Step) -7:20.

Průběžné pořadí: 1. Roglič 8:01:38, 2. Evenepoel, 3. Ciccone oba -6, 4. Landa, 5. Almeida oba -27, 6. Woods (Kan.) -31 , ...67. Hirt -8:23.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články