Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Roglič ve spurtu přetlačil Evenepoela a vyhrál 1. etapu závodu Kolem Katalánska

Největší favorité závodu Kolem Katalánska se utkali hned ve spurtu první etapy. Slovinec Primož Roglič v něm porazil mistra světa Remca Evenepoela z Belgie. Pro oba je sedmidenní závod kategorie WorldTour přípravou na květnové Giro d'Italia.

Je nám líto, video expirovalo.
Roglič na úvod závodu Kolem Katalánska porazil ve spurtu Evenepoela

Roglič po 164,4 km ve městě Sant Feliu de Guíxols těsně předčil Evenepoela ve spurtu mírně do kopce. Trojnásobný vítěz Vuelty tak potvrdil výbornou jarní formu, kterou ukázal už při nedávném triumfu na etapovém závodu Tirreno-Adriatico.

Závěr etapy ovlivnil hromadný pád ve vysoké rychlosti zhruba pět kilometrů před cílem. Na zemi skončil i lídr SAE Teamu Emirates Adam Yates z Británie a těžké zranění utrpěl Ital Dario Cataldo. Tým Trek-Segafredo oznámil, že jeho jezdec má zlomenou jamku kyčelního kloubu a hlavice stehenní kosti, dva zlomené bederní obratle, několik zlomených žeber, poranění plic a zlomenou klíční kost. Stav osmatřicetiletého vítěze etap na Giru d'Italia i na Vueltě je stabilizovaný.

Jan Hirt, Evenepoelův kolega z týmu Soudal-Quick Step, přijel do cíle na 106. pozici s odstupem 47 sekund.

Úterní horská etapa skončí v lyžařském středisku Vallter ve výšce 2135 m.

Cyklistický etapový závod Kolem Katalánska (WorldTour) - 1. etapa (164,6 km):

1. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) 3:48:17, 2. Evenepoel (Belg./Soudal-Quick Step), 3. Schelling (Niz./Bora-hansgrohe), 4. Van Gils (Belg./Lotto-Dstny), 5. Ciccone (It./Trek-Segafredo), 6. Hayter (Brit./Ineos Grenadiers) všichni stejný čas, ...106. Hirt (ČR/Soudal-Quick Step) -54.

Průběžné pořadí: 1. Roglič 3:48:07, 2. Evenepoel -4, 3. Schelling -6, 4. Van Gils, 5. Ciccone, 6. Hayter všichni -10, ...106. Hirt -57.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články