Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Evenepoel si při pádu zlomil pánev a pomhoždil plíce, ale jeho stav je dobrý

Po děsivé havárii se už zotavuje. Stav belgického cyklisty Remca Evenepoela, jenž si při hrozivém karambolu v sobotním závodu Kolem Lombardie zlomil pánev a pohmoždil plíce, je dobrý. Jeho tým Deceuninck-QuickStep uvedl, že dvacetiletý jezdec by mohl být během příštích čtyřiadvaceti hodin přepraven z Itálie domů do Belgie.

Je nám líto, video expirovalo.
Evenepoel v závodu Kolem Lombardie spadl z mostu

"Remco Evenepoel má za sebou klidnou noc v nemocnici a jeho zdravotní stav se vyvíjí dobře. Kvůli povaze zranění musí být Remco letecky přepraven do Belgie v supinační poloze (na zádech)," uvedla na Twitteru stáj Deceuninck-QuickStep.

"Tým dělá vše pro to, aby ho dostal domů co nejdříve – doufejme v příštích čtyřiadvaceti hodinách – a co nejvhodnějším a nejbezpečnějším způsobem," dodal tým, za který závodí i Zdeněk Štybar.

Evenepoel, jenž je s devíti triumfy nejúspěšnějším cyklistou dosavadního průběhu sezony narušené koronavirem, v Lombardii havaroval zhruba 50 km před cílem.

Jeden z favoritů prestižního závodu nezvládl technický sjezd, narazil do kamenné zídky a přepadl z mostu do strže.

Pro dvacetiletého jezdce tak nejspíš skončila sezona a přijde o debut na Grand Tour, který si měl odbýt v říjnu na odloženém Giru d'Italia.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články