Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
PLANEO CUP - Pohár mládeže FAČR 2024

Kolem Lombardie vyhrál Fuglsang, Evenepoel spadl z mostu a zlomil si pánev

Dánský cyklista Jakob Fuglsang vyhrál závod Kolem Lombardie, který po děsivém pádu skončil předčasně pro jednoho z favoritů Belgičana Remca Evenepoela. Dvacetiletý talent nezvládl v závěru technický sjezd, narazil do kamenné zídky a přepadl z mostu do strže. Při pádu si zlomil pánev a pohmoždil si plíce. Pro dvacetiletého jezdce tak nejspíš skončila sezona a přijde o debut na Grand Tour, který si měl odbýt v říjnu na odloženém Giru d'Italia. Český cyklista Petr Vakoč dojel na 51. místě se ztrátou přes 16 minut na vítěze.

Jakob Fuglsang
zdroj: ČTK/AP autor: Olivier Matthys

Podle sportovního ředitele týmu Deceuninck-QuickStep Davidea Bramatiho neztratil Evenepoel po nehodě vědomí. Přivolaní zdravotníci mu nasadili ochranný límec a odvezli ho sanitkou do nemocnice.

"Ten pád jsme neviděli, jen jsme o tom slyšeli v týmové vysílačce. Když jsme tam dorazili, viděl jsem jenom kolo bez jezdce, a to není příjemný pohled," řekl Davide Bramati, sportovní ředitel Evenepoelovy stáje Deceuninck-QuickStep.

"Hned jsem šel za ním dolů a okamžitě jsem viděl, že je ok. Mohl mluvit a říkal, že ho bolí pravý bok. Snad už nás smůla opustí," uvedl s odkazem na hrůzostrašnou nehodu Fabia Jakobsena v závodě Kolem Polska.

Právě v Polsku vybojoval Evenepoel celkové prvenství a vyhrál i čtvrtý etapový závod, který letos absolvoval. S devíti triumfy je nejúspěšnějším cyklistou dosavadního průběhu sezony narušené koronavirem.

Evenepoel havaroval necelých 50 kilometrů před cílem. Ve skupince uprchlíků stíhal ve sjezdu Itala Vincenza Nibaliho.

O vítězi se nakonec rozhodovalo v závěrečných kilometrech mezi trojicí jezdců. Nejprve odpadl Fuglsangův kolega z Astany Rus Alexandr Vlasov.

V posledním stoupání se pokusil o útok Novozélanďan George Bennett, ale dánský jezdec měl dost sil na odpověď a po sjezdu do Coma oslavil druhé vítězství na cyklistickém monumentu. Loni Fuglsang ovládl závod Lutych-Bastogne-Lutych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články