Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Roglič dojel po pádu desátý, přesto udržel vedení v Critériu du Dauphiné

Slovinský cyklista Primož Roglič udržel navzdory dnešnímu pádu před nedělní závěrečnou etapou průběžné vedení v závodě Critérium du Dauphiné. Čtvrtou etapu vyhrál Němec Lennard Kämna.

Primož Roglič
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

K důležité události došlo už před startem etapy. Nenastoupil do ní průběžně sedmý Kolumbijec Egan Bernal, jenž dva týdny před startem obhajoby loňského vítězství na Tour de France odstoupil kvůli bolavým zádům.

Další výpadky favoritů následovaly hned v úvodu etapy, kdy v prvním sjezdu několik cyklistů spadlo. Ze závodu museli odstoupit průběžně třetí Emanuel Buchmann z Německa, jeho rakouský kolega z týmu Bora-hansgrohe Gregor Mühlberger a Nizozemec Steven Kruijswijk.

Buchmann skončil v nemocnici s odřeninami, ale mnohem hůře dopadl třetí muž loňské Tour Kruijswijk. Člen Rogličova týmu Jumbo-Visma si vykloubil rameno a jeho start v letošním ročníku je ohrožen.

Je nám líto, video expirovalo.
Roglič udržel před poslední etapou vedení v Critériu du Dauphiné

O vítězství v etapě bojovali cyklisté bez ambicí na celkové umístění. Po 153 kilometrech dojel do cíle na letištní ranveji v horském středisku Megéve týmový kolega Buchmanna s Mühlbergerem Kämna a zaznamenal největší úspěch kariéry. Druhý skončil s odstupem 41 sekund Španěl David la Cruz, třetí byl Francouz Julien Alaphilippe.

Roglič dojel desátý s tříminutovým odstupem ve stejném čase jako jeho nejbližší pronásledovatel v průběžném pořadí Thibaut Pinot.

Třicetiletý Slovinec měl v průběhu etapy také pád, ale ne s tak vážnými následky, jako jeho soupeři. Etapu dokončil s roztrženým trikotem na levém boku a před Francouzem Pinotem vede o 14 sekund.

Český cyklista Roman Kreuziger dojel s velkým odstupem na začátku druhé stovky a celkově mu patří 113. pozice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články