Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Cyklistické ME uspořádá Tridentsko až příští rok. Letos by se mohlo konat jinde

Po dlouhém velopůstu se čekává nadmíru "výživný" cyklistický podzim. Ovšem nyní je jasné, že mistrovství Evropy se v září v Tridentsku kvůli koronavirové pandemii neuskuteční. Kontinentální unie UEC oznámila, že šampionát se pojede na stejném místě příští rok v podobném termínu. Letošní ME by se mohlo konat jinde.

zdroj: ČTK/ZUMA autor: El Tiempo

Kontinentální silniční šampionát se měl v Tridentsku uskutečnit 9. až 13. září. "Bohužel nejistota způsobená současnou zdravotní krizí neposkytuje dostatečné garance pro zorganizování akce takové velikosti. Změny v mezinárodním kalendáři, které naprosto převrátily letošní sezonu, také ohrozily úroveň šampionátu," uvedla UEC.

Kvůli aktuální pauze hrozí v druhé polovině roku přetlak v kalendáři. Měly by se jet všechny tři Grand Tour, mistrovství světa a případně i některé odložené jarní klasiky.

Šance uspořádat letošní ME se ale Evropská cyklistická unie nevzdává. "Velmi těsně spolupracujeme s (mezinárodní unií) UCI a národními federacemi na různých alternativách pro silniční šampionát 2020 a kalendář UEC tak, aby mohly být uděleny všechny tituly ve všech kategoriích a disciplínách," uvedla UEC.

Už dříve bylo odloženo ME horských kol ve Štýrském Hradci, jež se mělo konat 14. až 17. května.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články