Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Dlouhé jízdy na trenažéru nejsou pro mě, připouští Porte. Kilometry na silnici vyhlíží netrpělivě

Už velmi natěšený je na povolení opatření proti koronaviru australský cyklista Richie Porte. Znamenitý závodník připustil, že není úplně spokojený s dlouhými jízdami na trenažéru. Zatím však zůstává uvězněn doma.

Richie Porte po vítězství na Tour Down Under
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Stefano Sirotti

Pětatřicetiletý Australan žije v Monaku, které se chystá na uvolnění restrikcí od pondělí. Aby se mohl opravdu projet a vyrazit z knížectví do Francie, si bude muset počkat ještě o týden déle. "První den na kole zpátky na silnici, to bude něco jako Vánoce," uvedl Porte pro server cyclingnews.com.

Pravidelný účastník Tour de France, který si v pandemií narušené sezoně stihl připsat celkový triumf na etapovém závodě Tour Down Under, se zprvu udržoval na domácím trenažéru hodinovým tréninkem denně. V těchto dnech už jsou jeho dávky více než dvojnásobné, ale ani po oznámení nového data Tour de France nesáhl k delším tréninkům jako jiní.

"Každý to má jinak a každý potřebuje něco jiného. Absolvovat super dlouhé jízdy na domácím trenažéru, to není pro mě, to by nefungovalo. Myslím si ale, že mluvím za každého z nás, když řeknu, že jakmile byla oznámena nějaká konkrétní data, stala se pro nás opravdovým světlem na konci tunelu. A je to také motivace, proč a na co trénovat," řekl člen stáje Trek-Segafredo.

"Tři týdny jsem pojal opravdu hodně zlehka. Ale teď, kdy se blíží konec toho domácího pobytu držme palce, že tomu tak bude mám zase motivaci. Takže na trenažéru jsem někdy i čtyři hodiny denně a více. Pořád je tu ale sakra hodně různých 'jestli' a 'kdyby' a nikdo doopravdy neví, co bude. Rozhodně je ale dobře, že bylo vypsané datum Tour de France," uvedl Porte.

"Je to rozhodně zvláštní rok. Nikdo nemohl čekat nebo předpovídat, že by se mohlo stát něco takového. Když si člověk vzpomene, že v lednu jsme jeli Tour Down Under, má pocit, že to bylo v nějakém jiném roce," dodal Porte. Přeložení "Staré dámy" pro něho znamenalo jeden nový zádrhel.

Sport
zdroj: ČT4

manželkou Gemmou totiž očekávají druhého potomka a předpokládaný termín porodu je 12. září. Tedy uprostřed Tour de France, pokud se opravdu pojede v náhradním termínu 29. srpna až 20. září.

"V téhle fázi kariéry jsme se rozhodli tak, že bych měl asi jet, protože zase tolik Tour už mě asi nečeká. Jasně, že to není ideální, nechci o narození dítěte přijít. Ale naši sponzoři se k nám chovají skvěle. A já cítím, že je potřeba také něco obětovat, přestože tohle je ta největší oběť, jakou si dovedu představit. Mohu ale ujistit, že na Tour budu připravený," prohlásil Porte.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články