Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

ČT Author Cup napíše další epizodu. Je to ideální příležitost zakončit sezonu, řekl Ponikelský

V Bedřichově proběhne v sobotu už 23. ročník závodu horských kol ČT Author Cup. Maximální kapacita ještě naplněna není, takže je stále možné se přihlásit. Přímý přenos sledujte od 9:50 na ČT sport. 

ČT Author Cup
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Ještě není vyprodáno, aktuálně zbývá 200 startovních míst. Možnost se přihlásit bude v pátek od 13:00 při prezentaci, nebo ještě v sobotu ráno před závodem," uvedl Karel Říha, spoluorganizátor ČT Author Cupu.

Loni se tradiční cyklistické měření sil přestěhovalo z Josefova Dolu do Bedřichova, kde se pojede i letos. "Trasa je z osmdesáti procent stejná jako v minulém roce. Možná je trošku větší převýšení a přibylo pár kilometrů, což nicméně ničemu nevadí. Dojezd na stadion, kde končí Jizerská padesátka, je luxusní po všech směrech. Daleko lepší než v minulosti v Josefově Dole," konstatoval výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský. 

ČT Author Cupu se kromě profesionálů tradičně účastní zaměstnanci celé řady firem a výjimkou není ani Česká televize. "Samozřejmě se nemůžeme rovnat profesionálům, ale myslím si, že tým, který pravidelně vyhrává v naší interní soutěži, patří v celkovém pořadí do TOP 10, což je fantastický výkon," pochválil Ponikelský své kolegy.

K jedinečnému zážitku z absolvování závodu by mělo výrazně přispět i počasí. "Po dvou letech, kdy jsme trpěli v dešti a ve sněhu a dojížděli opravdu na morál, má být krásně. Myslím si, že je to ideální příležitost se rozloučit se závodní sezonou," dodal Ponikelský. 

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Ponikelský a Karel Říha zvou na ČT Author Cup 2018

Základní informace:

Termín: sobota 13. října 2018
Místo: Bedřichov v Jizerských horách
Start: 10:00 v Bedřichově
Délka: 68 853 km
Převýšení: 1624 m
Maximální kapacita: 3500 závodníků
Počet kategorií: 9 (5 mužských, 4 ženské)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články