Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vítězství v ČT Author Cupu obhájil za chladného počasí Boudný

Josefův Důl – Z vítězství v ČT Author Cupu se stejně jako v minulém roce raduje Pavel Boudný. Totožné je i jméno jeho největšího soupeře, v cíli znovu druhého Matouše Ulmana. Mezi ženami byla nejrychlejší Jitka Škarnitzlová. Závodníky trápilo chladné počasí, bojovat museli kromě svých sil i s mírným deštěm.

V cíli v Josefově Dole soupeřili s minimálními odstupy čtyři závodníci. Nejvíce sil v sobě po 63 kilometrech našel Pavel Boudný. "Bylo to tvrdé, trpěli jsme v té velké zimě. Mrzly nám ruce," říkal nyní už dvojnásobný vítěz na traťové podmínky. "Konkurence byla stejná jako loni. Stejný průběh, stejný výsledek, perfektní," zhodnotil lakonicky Boudný.

Spokojený byl i druhý v cíli Matouš Ulman, přestože druhý rok po sobě nestačil na Boudného. "Zase kousíček chyběl. Je to krásný závod, ale to počasí z něj také dělá jeden z nejtěžších," komentoval v cíli Ulman, který za vítězem zaostal zhruba o dvacet metrů.

Na trať se vydalo zhruba tři a půl tisíce účastníků, z čehož necelých dvě stě tvořili zaměstnanci České televize. V Jizerských horách museli překonat více než 1500 metrů převýšení a poradit si i s chladným počasím, navíc komplikovaným deštěm a mrholením.

ČT Author Cup, závod na horských kolech v Josefově Dole (63 km):

Muži: 1. Boudný 1:59:54, 2. Ulman (oba Česká spořitelna Accolade) -1, 3. Stošek (Symbio+) -2.

Ženy: 1. Škarnitzlová (Česká spořitelna Accolade) 2:14:44, 2. Loubková (Rohozec Amulet Cvikov) -2:22, 3. Vejnarová (Česká spořitelna Accolade) -12:29.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články