Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

ČT Author Cup ovládl Kobes, užili si i "hobíci" a celebrity

Dvaadvacátý ročník ČT Author Cupu zná své vítěze. S obtížnou sedmašedesátikilometrovou tratí si v severočeském Bedřichově nejlépe poradil Lukáš Kobes ze stáje Symbio + BMC, který byl ve finiši o jedinou desetinu sekundy dřív než jeho týmový kolega Viktor Stošek. Třetí byl se ztrátou osmi desetin sekundy další z rodiny Stošeků Martin. Mezi ženami si pro suverénní triumf dojela Jana Pichlíková z Erste premier Petr Čech.

Vítězná trojice ČT Author Cupu
zdroj: ČT sport

"Rozhodlo se asi deset kilometrů před cílem, kde byl poslední kopec. Tam jsem nastoupil, protože nebylo na co čekat, a kluci se mně udrželi," popisoval rozhodující okamžik vítězný Kobes. "V cíli už jsme si řekli, kdo co a jak. Už jsme nechtěli soupeřit mezi sebou," přiznává.

Jezdec stáje Symbio + BMC, která obsadil všechny stupně vítězů, se po dojezdu svěřil, že mu v závodě nešlo příliš ani o vítězství, ani o čas. "Čas ani nevnímám. Spíš jsem si to jel užít, protože ke konci sezony jsem měl nějaké výpadky a vracet se do závodního tempa se mi moc nechtělo. Takže já jsem si to přijel užít s klukama a to se povedlo."

Závod si podle všeho pořádně užili i hobby jezdci, mezi nimiž nechyběli ani "reprezentanti" České televize v čele se samotným výkonným ředitelem ČT sport. "Čas jsem měl něco pod 3 hodiny 40 minut, ale tím se chlubit nebudu. Příprava byla slabá a čas tomu odpovídá, ale závod to byl nádherný," nechal se slyšet Jiří Ponikelský. "Myslím, že to musel být krásný den pro všechny. Jediný cíl, který jsem měl, bylo nezastavit. Neslézt z kola. A to se mi podařilo," dodal.

V závodním poli se představila i řada známých tváří včetně trojnásobného mistra světa ve vodním slalomu Jiřího Prskavce. "Letos jsem měl před tímhle závodem najeto 20 kilometrů, tak teď jsem z toho udělal 87. To je slušný, ne?" smál se český reprezentant.

"Užil jsem si to. Závod byl super. Ze začátku jsem jel s Dominikem Haškem. Pak jsem se chytil nějaké skupinky a zkoušel jsem si povídat, aby to nebyla nuda, a moc jsem se nezatavil. Ale od nějakého 60. kilometru jsem si řekl, že to zkusím, a to se mi jelo krásně. Ale na konci člověk už přijíždí na stadion a oni tu udělají tříkilometrový krpál a to bylo strašné. Tam jsem myslel, že budu muset sesednout z kola, ale nakonec jsem to zvládnul," dodal se smíchem Prskavec.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články