Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Contador definitivně nepojede Vueltu, po zranění ještě nezačal s tréninkem

Madrid - Španělský cyklista Alberto Contador se s definitivní platností nezúčastní Vuelty, která začne 23. srpna. Potvrdil to jeho tiskový mluvčí Jacinto Vidarte a utnul tak narůstající spekulace, které vznikly poté, co se Contadorovo jméno objevilo v předběžné patnáctičlenné nominaci týmu Tinkoff-Saxo. Kvůli zlomenině nohy z Tour de France nezačal hvězdný Španěl ještě ani trénovat.

Ilustrační foto

Jednatřicetiletý Contador odstoupil během 10. etapy Tour, v níž měl při sjezdu těžký pád a utrpěl frakturu holenní kosti. Vueltu, kterou již vyhrál v letech 2008 a 2012, toužil přesto stihnout. Sám se však před dvěma týdny s účastí rozloučil, když připustil, že léčba se komplikuje. I přesto se jeho jméno objevilo v předběžné nominaci, kde figuruje mezi patnáctkou závodníků i v současnosti suspendovaný Roman Kreuziger.

Spekulace přiživoval i manažer Bjarne Riis, jenž věřil, že se vše v dobré obrátí a Contador si ještě vše rozmyslí. To se ale nestalo. Contador na startu v Jerezu 23. srpna nebude. "Nic se nemění - není žádná šance, že by Alberto Vueltu jel," potvrdil Vidarte, podle něhož jen dosud nedošlo k nahrazení Contadorova jména na seznamu někým jiným. "Před zraněním samozřejmě předpokládal, že v tom týmu bude," podotkl Vidarte.

Přestože si nakonec nepříjemné zranění, které utrpěl v rychlosti téměř 77 km/h, nevyžádalo operaci, Contador dosud nemohl začít s tréninkem. "Jezdí jen trochu na trenažéru, ale pouze tou zdravou nohou. Ta pravá ho stále bolí. A i když s ní občas něco dělá, netrénuje," přiblížil Vidarte.

Datum Contadorova návratu do pelotonu je tak neznámé. "Zatím nevíme, kdy se vrátí. Nemáme žádné plány. Ale z Vuelty je každopádně vyřazený. Nevíme, kdy a kde bude opět závodit. Možná v některém ze závodů v Itálii před koncem sezony, ale teď je ještě příliš brzy něco takového říkat," prohlásil Vidarte.

Je nám líto, video expirovalo.
Alberto Contador na Vueltu nakonec nepojede
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články