Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Schyluje se k velké Vueltě. Contador ji ale asi nestihne

Madrid – Alberto Contador už přeletěl do Španělska, podrobil se lékařskému vyšetření se zlomenou holenní kostí (jehož výsledek je, že nebude potřebovat operaci) a věří, že za 40 dní bude schopen absolvovat Vueltu. Avšak jak řekl ve videu pro fanoušky, je jeho účast na třetí Grand Tour "téměř nemožná". Na Vueltě se ale i tak rýsuje skvěle obsazené startovní pole – očekává se účast Chrise Frooma, Naira Quintany či Joaquína Rodrígueze.

Ilustrační foto

Contador si poranil pravou nohu při pádu během desáté etapy Tour de France, kde byl po dřívějším odstoupení obhájce prvenství Chrise Frooma hlavním favoritem. A s vynuceným odstoupením se stále špatně smiřuje. "Nemohl jsem poslední noc usnout. Myslel jsem si, že to není pravda, ale když jsem otevřel oči, viděl jsem, že se to fakt stalo," uvedl.

Nyní musí minimálně dva týdny nechat nohu v absolutním klidu a doufá, že se nenaplní prognóza lékařů o délce rekonvalescence. "Jsem klidný, protože lékaři mi předestřeli nejhorší možný scénář. Budu v příštích týdnech tvrdě dřít a uvidíme, kam se dostanu," věří v rychlejší zotavení.

Contador po odstoupení ze 101. Tour
zdroj: Isifa/EPA
  • "Doktor mi řekl, že operace by ještě zvětšila trauma, které utrpělo koleno, a prodloužila by tak dobu léčby, takže na ni nepůjdu. Dobrá zpráva je, že nemám žádné zranění šlach ani vazů a zlomenina je na nejlepším možném místě," uvedl Contador.

Na kliniku ve španělské metropoli, kde se bude nyní zotavovat, mu dopomohl bývalý fotbalista Emilio Butragueňo. Populární "El Buitre" (Sup) pracuje jako ředitel komunikace Realu a s Contadorem se dobře zná. "Kontaktoval Real Madrid, konkrétně Emilia, s nímž je dobrý kamarád. A Butragueňo následně promluvil s klubovými lékaři. Ti doporučili konzultace s lékařem Leyesem, specialistou na podobné typy zranění, které utrpěl lídr týmu Tinkoff-Saxo," popsal Contadorův mluvčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Pád Alberta Contadora v 10. etapě Tour
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články