Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kukrle už v dresu Elkovu vyhrál etapu na závodě Kolem Arden

Michael Kukrle vyhrál krátce po svém návratu do české stáje Elkov Kasper druhou etapu v závodě Kolem Arden. V Sedanu zvítězil s třísekundovým náskokem před Belgičanem Liamem Slockem a celkově si polepšil na průběžné deváté místo.

Michael Kukrle
zdroj: Facebook.com/elkovauthor

Etapa byla kvůli silnému dešti zkrácena z 133,7 na 93 km, z nichž sedmdesát strávil Kukrle společně se Slockem v úniku. "Už před startem jsme měli v plánu kontrolovat nástupy a snažit se dostat do úniku. Když nám pak pořadatelé oznámili, že se etapa zkrátí, řekl jsem si, že bude nejlepší, když ujedu, protože na krátkou vzdálenost se dá únik lépe udržet. Zkoušel jsem nastoupit pětkrát, ale jezdci Riwal Cycling Teamu mě nechtěli nechat odjet. Nakonec se to podařilo, chvíli jsem jel před pelotonem sám, než mě doskočil Slock," uvedl na týmovém webu Kukrle.

"Celý den jsme spolupracovali, a protože je to mladší jezdec a ke konci už byl hodně unavený, v cílovém stoupání se mi podařilo ho utrhnout a dojet s malým náskokem do cíle. Cítil jsem se silnější a povedlo se mi dotáhnout únik k vítězství," popsal Kukrle, jenž získal i dres vedoucího muže bodovací soutěže.

Nejlépe postaveným členem hradeckého týmu je na třetí pozici Dominik Neuman, jenž byl čtvrtý v úvodní etapě a nyní dojel desátý 57 sekund za Kukrlem. V čele je v polovině závodu Švéd Lucas Eriksson, na něhož Neuman ztrácí 12 sekund a Kukrle 1:03 minuty.

Sedmadvacetiletý olympionik Kukrle se vrátil do stáje Elkov Kasper, za kterou závodil v letech 2016-2021, minulý týden. Po loňské sezoně přestoupil rodák ze Šternberku do týmu Gazprom-RusVelo, jenž ale po ruském vpádu na Ukrajinu dostal zákaz závodění, přerušil činnost a uvolnil své jezdce ze smlouvy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články