Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští bikeři na medaili ve štafetě na ME nestačili a skončili. Zlato brali Italové

Měli dva cíle. Vylepšit si loňskou bilanci a zaútočit i na medaili. Ani jeden z nich ale česká štafea v závodě horských kol na mistrovství Evropy v Novém Sadu nesplnila. Do cíle dorazila jako šestá. Titul evropských šampionů z poloviny října, kdy se jelo ve švýcarském Monteceneri, obhájili Italové před Švýcary a Němci.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští bikeři skončili ve štafetě na ME šestí, titul obhájili Italové

Česká šestice ve složení Ondřej Cink, Jan Zatloukal, Karolína Bedrníková, Tereza Sásková, Jitka Čábelická a Filip Konečný toužila v Srbsku vylepšit loňské páté místo a zaútočit na medaili. Ve štafetě dosáhli Češi na ME naposledy na cenný kov v roce 2015.

Cink rozjel závod na výbornou, ale nakonec to nestačilo. Na třetím úseku nadějnou pozici ztratila Bedrníková poté, co jí spadl na schodech řetěz a propadla se o deset míst. Na vítězné Italy, v jejichž dresu se radovali Luca Braidot, Filippo Agostinacchio, Martina Bertaová, Sara Cortinovisová, Marika Tovová a Juri Zanotti, ztratila česká šestice minutu a 44 sekund, za třetími Němci zaostala o 70 sekund.

Cink by si rád na ME spravil náladu po olympijském závodu, kde musel odstoupit z bojů o medaili kvůli prasklému ráfku. Dnes ho porazil jen Ital Luca Braidot. "Bojoval jsem hlavně v kopečkách. Je to neuvěřitelně rychlé, tohle asi nebude úplně pro mě v neděli. Hodně to tahá za nohy, je to tu samá zatáčka. Jestli to pojedeme v tomhle tempu, tak to bude peklo," řekl Cink pro server mtbs.cz.

Italové vyhráli s náskokem 18 sekund, loni třetí Švýcaři si o místo polepšili, na obhájce stříbra Francouze zbyla naopak až čtvrtá příčka.

Cross country - štafeta:

1. Itálie (Braidot, Agostinacchio, Bertaová, Cortinovisová, Tovová, Zanotti) 1:08:06, 2. Švýcarsko (Albin, Aebersold, Kellerová, Schneebeliová, Huberová, Balmer) -18, 3. Německo (Kaiser, Gräter, Benzová, Lippová, Eiblová, Schehl) -34, 4. Francie -1:07, 5. Ukrajina -1:35, 6. ČR (Cink, Zatloukal, Bedrníková, Sásková, Čábelická, Konečný) -1:44.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články